Quantcast

Prie „Vikingo“ projekto prisijungė Gruzija

  • Teksto dydis:

Prie konteinerinio traukinio projekto "Vikingas" prisijungė ir Gruzija. Tai patvirtinta tarptautinio projekto narių pasitarime trečiadienį Vilniuje, pranešė "Lietuvos geležinkeliai".

Taip pat tariamasi, kad Turkijos "Gefco Turkey" ir Suomijos "Steveco" taptų krovinių operatorėmis ir rūpintųsi krovinių pritraukimu šiose valstybėse.

"Dabar vienas svarbiausių "Vikingo" uždavinių - tapti pagrindine krovinių arterija tarp Turkijos ir Skandinavijos šalių" - pranešime sakė susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas.

Vilniuje vyksta Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, Bulgarijos, Rumunijos, Gruzijos geležinkelių, Baltarusijos logistikos bendrovės "Belintrans", Ukrainos "Plaske" ir "Liski", Turkijos "Balo", "Gefco Turkey" bei "Steveco" atstovų susitikimas. Ketvirtadienį "Vikingo" plėtrai skirtoje konferencijoje Klaipėdoje prie jų prisijungs dar 30 bendrovių iš Lietuvos ir užsienio.

"Vikingas" yra bendras Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Bulgarijos, Moldovos ir Gruzijos geležinkelių projektas, jungiantis Baltijos ir Juodąją jūras.

Pernai "Vikingu" pervežta 41,2 tūkst. TEU konteinerių - 8 proc. daugiau nei 2013-aisiais, o šių metų sausį - 3,45 tūkst. - 22 proc. daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių