Quantcast

Prie vasaros rogučių trasos Anykščiuose – intensyvios statybos

Šalia Kalitos kalno Anykščiuose visu tempu vyksta statybos – rengiamos vaikų žaidimo ir automobilių stovėjimo aikštelės.

Norinčiųjų su vėjeliu nusileisti nuo Kalitos kalno netrūksta. Ir tai – ne vien vietos ar aplinkinių rajonų gyventojai, ypač daug vilniečių. Nors vasaros sezonas prasidėjo, darbai šalia kalno virte verda.

Kalitos kalno vadovai sako, kad pramogos čia populiarėja, ypač rogutės. Jomis vasarą per vieną savaitgalį važiuoja apie 300 žmonių. Rengiama ir vaikų žaidimo aikštelė.

„Aikštelėje žaidimai bus nemokami, turime ekskavatoriuką įsigiję, su kuriuo galės žaisti vaikai. Dažnai jie čia bėgioja ir neturi daugiau veiklos, o tai, manau, bus jiems įdomu“, – sako Pramogų ir sporto centro vadovas Liudvikas Avietė.

Taip pat bus įrengta ir mašinų stovėjimo aikštelė. Į kalno pramogas ir infrastrūktūrą per trejus metus investuota beveik 600 tūkst. eurų, o įrengus karuselę ir keltuvus – dar apie 200 tūkstančių.

„Nebebus dulkių, kada vėjelis užkyla, vėjukas dažnai pučia vakarinis, pietvakaris, tai atneše smėlio debesėlį“, – priduria L. Avietė.

Nusileidimas vasaros rogutėmis suaugusiajam kainuoja eurą keturiasdešimt penkis centus,  vaikui – eurą šešiolika. Kainas žadama mažinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių