Quantcast

Prezidentūra: G. Nausėda norėtų labiau didinti NPD, pensijas

Prezidentas Gitanas Nausėda norėtų, kad trečiadienį Vyriausybės pristatytame kitų metų biudžeto projekte būtų labiau didinamas neapmokestinamas pajamų dydis (NPD), o pensijos turėtų didėti 9 proc., sako šalies vadovo patarėjas.

Pasak Simono Krėpštos, prezidentas mano, kad NPD turėtų augti nuosekliai, o pensijos didėti sparčiau nei vidutinės pajamos.

„Prezidento nuomone, visų pirma, būtina reikšmingai didinti NPD. Pajamos auga, minimali alga (MMA) taip pat augs, todėl NPD, prezidento nuomone, turėtų nuosekliai augti“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Krėpšta.

„Antras dalykas, pensijos, numatyta, didės 7 proc., tačiau pagal galiojančius įstatymus ir prezidento principą, pensijos turėtų augti šiek tiek sparčiau nei vidutinės pajamos, jos turėtų augti 9 proc.“, – tvirtino jis.

Patarėjo teigimu, biudžete yra tam tikro pozityvo, pavyzdžiui, tvari deficito dinamika bei dėmesys investicijoms, tačiau reikia daugiau investicijų nukreipti į socialinę sritį.

„Matosi, kad biudžeto prioritetas yra į ekonomiką ir infrastruktūrą, tam lėšų skiriama bene milijardu daugiau nei šiais metais“, – pabrėžė S. Krėpšta.

„O į socialinę sritį, į žmogų investuojame 800 mln. eurų, tai yra mažiau. Prezidento nuomone, šitie prioritetai turėtų susikeisti vietomis“, – sakė jis.

Kitąmet valstybės biudžeto pajamos be ES ir kitos tarptautinės paramos lėšų siekti 9,121 mlrd. eurų, ES ir kitos tarptautinės paramos lėšos – 2,264 mlrd. eurų, arba atitinkamai 4,5 proc. mažiau ir 14,2 proc. daugiau nei numatyta šiemet.

2021 metų valstybės biudžeto projektas parengtas 2021 metais planuojant ne didesnį kaip 5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) valdžios sektoriaus deficitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
Sveikatos Prezidentui...

Marius

Marius portretas
Pas kaimynus Latvius MMA nuo 2021 pakils virš 16% ... Tikiuosi bent jau NPD pas mus normaliai pakels...

Anonimas

Anonimas portretas
pasvajok tai mergai baltarusiskai radai o musu zmonems tkrai nerasi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių