Quantcast

Prezidento patarėja: šeimų su vaikais NPD galėtų būti lygus MMA jau kitais metais

Šeimų, auginančių vaikus, neapmokestinamosios pajamos (NPD) galėtų būti prilygintos minimaliai mėnesio algai (MMA) jau nuo kitų metų, sako prezidento vyriausioji patarėja ekonomikos ir socialiniais klausimais Irena Segalovičienė.

Anot jos, toks NPD didinimas turėtų būti numatytas 2024 metų valstybės biudžeto projekte.

„Be jokios abejonės, įsigaliojimas vėliausias galėtų būti nuo sausio pirmos dienos 2024 metams, bet tie strateginiai sprendimai turėtų būti priimti gerokai anksčiau, matant visą situaciją ir jau grįžus rudenį su biudžetu turėtų tuos priimtus sprendimus jau padėtus ant stalo ir planuoti“, – antradienį Žinių radijui teigė Irena Segalovičienė. 

Ji sutinka, kad valstybės biudžetui tai būtų didelis iššūkis, tačiau įmanomas tinkamai susidėliojus prioritetus.

„Turime laikytis strateginio tikslo, tai yra NPD prilyginti prie minimalios mėnesinės algos. Siekiant šio tikslo biudžetui fiskališkai yra tikrai pakankamai didelis iššūkis ir turime susidėlioti prioritetus ir manome, NPD prilyginti MMA turėtume, jeigu dėliotume prioritetus“, – kalbėjo I. Segalovičienė.

Ši priemonė yra būtina siekiant Lietuvoje mažinti pajamų nelygybę, teigia prezidento patarėja.

„Mes turime mažinti mokestinę naštą šeimoms, nes pajamų nelygybė ir skurdo rizika yra būtent šeimos, kurios augina vaikus, tikrai yra dažnai pažeidžiamos ir tai nėra gera situacija“, – teigė I. Segalovičienė.

Nuo šių metų NPD Lietuvoje siekia 625 eurus, MMA – 840 eurų.


Šiame straipsnyje: NPDMMAalgaatlyginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių