Quantcast

Prezidentės patarėja: vyriausybė planuoja per mažai dividendų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė 2015 metais planuoja surinkti nepakankamai mokesčių ir per mažai kovoti su šešėline ekonomika, sako prezidentės patarėja. Pasak Giedrės Kaminskaitės-Salters, kitąmet numatoma per mažai dividendų iš valstybės valdomų įmonių.

„Dabartiniame kontekste yra investuojama į valstybės gynybą, be to, matome, kad stengiamasi užtikrinti finansinė drausmę - stabilumą, ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą. Prezidentė pažymi, kad dar yra kur pasistengti - tai biudžeto dabartiniai trūkumai būtų, kad surenkama nepakankamai mokesčių ir vis dar nepakankamai kovojama su šešėliu“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėja ekonominiais ir socialiniais klausimais G.Kaminskaitė-Salters.

Anot jos, prezidentė norėtų, kad iš valstybės įmonių būtų gaunama daugiau dividendų: „Tie dividendai visada skiriami investicijoms, bet turi pradėti eiti įplaukos į valstybės biudžetą“.

Kitų metų biudžete planuojama gauti 43,466 mln. eurų (150,1 mln. litų) dividendų. Šiemet jų buvo planuota gauti apie 130 mln. litų. 

Vyriausybė spalio 3 dieną pritarė 2015 metų biudžeto projektui, kuris dėl euro įvedimo pirmą kartą yra parengtas eurais. Seimui projektas turi būti pateiktas vėliausiai iki spalio 17-osios.

Valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų konsoliduotos pajamos, įskaitant 2,321 mlrd. eurų Europos Sąjungos (ES) paramą, kitąmet turėtų siekti 9,215 mlrd. eurų - 5,9 proc. daugiau negu šiemet. Valstybės biudžeto pajamos kartu su ES lėšomis turėtų siekti 7,956 mlrd. eurų, arba 5 proc. daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių