Quantcast

D. Grybauskaitė: PVM lengvata gali būti panaikinta, jei šildymo kaina nedidės

  • Teksto dydis:

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui gali būti panaikinta su sąlyga, kad šildymo kaina vartotojams nedidės ir Vyriausybė nustatys aiškią kompensacijų tvarką socialiai remtiniems žmonėms, sako Lietuvos prezidentė.

„Pirmiausia, žinome, kad dujų kaina, ypač šildymui, atpigo nuo liepos mėnesio dėl įvairių priežasčių. Viena iš jų, kad tarptautinės tiek naftos, tiek dujų kainos krenta. Taigi, kad po PVM lengvatos panaikinimo šildymas žmonėms nedidėtų - tai pirma sąlyga. Antra sąlyga, kad būtų užtikrintas kompensacinis mechanizmas socialiai remtiniems žmonėms“, - Šiauliuose žurnalistams antradienį sakė Dalia Grybauskaitė.

Anot šalies vadovės, įvykdžius šias dvi sąlygas, tiek politiškai, tiek ekonomiškai būtų galima panaikinti lengvatą, kuri, anot D.Grybauskaitės, nėra socialiai teisinga, nes ji taikoma ir turtingiems žmonėms.

„Kai kalbame apie PVM lengvatą šildymui, tai yra socialiai jautrus klausimas ir ši lengvata gali būti naikinama tik su dviem pagrindinėmis sąlygomis. Ir palaikyčiau, jei tos sąlygos būtų įgyvendintos“, - pabrėžė D.Grybauskaitė.

Vyriausybė, pritarusi 2015 metų biudžeto projektui ir pateikusi jį Seimui, siūlo panaikinti 9 proc. PVM lengvatą šildymui ir teigia, kad socialiai remtinų žmonių kompensacijoms biudžete numatyta 168 mln. litų.

Dabar 9 proc. PVM lengvata šildymui galioja tik iki šių metų pabaigos. Standartinis tarifas yra 21 procentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

'Magnolija"

'Magnolija" portretas
Dar ka tai aiskina ?

cia,

cia, portretas
kaip vienoj dainoj,zodziai ,vien zodziai jie lyg pinigas senas.

tundra

tundra portretas
butkevicius reke, kad eura ivedant kainu konvertavimas bus paliktas verskininku saziningumaui, o cia viskas palikta energetiku rankose.kada kainos mazejo? ha ha ha ha ha mes palikti likimo valiai...nuvaryti arkliai nusaunami...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių