Quantcast

Prezidentė D. Grybauskaitė pasirašė 2019 metų biudžetą

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė Seimo priimtą 2019 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymą, pranešė Prezidentūra.

„Nusprendžiau pasirašyti ateinančių metų biudžeto įstatymą. Turime užtikrinti, kad išsipildytų daugybės žmonių viltys dėl pajamų didėjimo. Tačiau naujasis biudžetas tik dalinai atsižvelgia į švietimo bendruomenės keliamas problemas, todėl tiesioginė Vyriausybės atsakomybė dėl susiklosčiusios situacijos švietimo srityje išlieka“, – komentare žiniasklaidai pabrėžė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, dialogas su mokytojais ir konkrečių finansinių sprendimų paieška turi būti artimiausi šios Vyriausybės prioritetai ir uždaviniai.

Kitais metais biudžeto pajamos sieks 10,59 mlrd. eurų (įskaitant 1,922 mlrd. eurų Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšų), o išlaidos – 11,706 mlrd. eurų (2,243 mlrd. eurų). Valstybės biudžeto deficitas kitąmet sieks 1,116 mlrd. eurų.

Biudžetą parengę valdantieji sako, kad jame numatomas darbuotojų mokesčių mažinimas leis padidinti visų žmonių pajamas, paskatins darbo vietų kūrimą. Kritikai teigia, kad dėl reformų ižde atsivers skylė, kuri neleis tinkamai finansuoti viešojo sektoriaus.

2019 metų biudžetas parengtas planuojant 0,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) viešųjų finansų perteklių.

D. Grybauskaitė pirmadienį jau pasirašė Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodra“) perteklinio biudžeto 2019 metų rodiklių patvirtinimo įstatymą, o antradienį – Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto rodiklių patvirtinimo įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarhija

Anarhija portretas
Korupcija mano sesuo dvyne!

Anonimas

Anonimas portretas
Apie prezidentę rašo nepadorius atsiliepimus tik buvęs milicininkas ar KGB agentas.Bet jis nieko jau negali padaryti tai ir šmeižia ją. Ji puiki ir tolerantiška labai ją gerbiu.

Gedas

Gedas portretas
Tai ka ,prezidente nepalaiko mokytoju ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių