Quantcast

Prezidentas tikisi, kad mokestinių lengvatų naikinimas bus apsvarstytas dar šiemet

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad mokestinių lengvatų naikinimo klausimas turėtų būti išsamiai apsvarstytas dar šiais metais.

„Viena galimybių (didinti biudžeto pajamas – ELTA) – mokestinių lengvatų ir išlygų naikinimas. Nors, žinoma, politinė situacija tokia, kad senoji Vyriausybė pateikia biudžeto projektą, o jį tvirtinti turės naujoji Vyriausybė, tačiau esminių pertvarkų atlikti turės labai mažai laiko. Nepaisant to, norime, kad šis klausimas būtų nuodugniai apsvarstytas. Tikimės, kad šiuo klausimu pavyks surasti kompromisą dar šiais metais.

Jei tai nepavyks padaryti, aš manau, kad klausimas yra tiek aktualus, akivaizdžiai matomas ir jaučiamas daugybę metų, į jį pirštu beda ir mūsų ekonomistai, kad prie šito klausimo mes tikrai sugrįšime ir, tikiuosi, išspręsime jau svarstydami 2022 metų biudžetą“, – žurnalistams Prezidentūroje teigė G. Nausėda.

Vis dėlto prezidentas pakartojo, kad mokestinės naštos didinimas nėra jo prioritetas, o biudžeto pajamas būtų galima padidinti priemonėmis, kurios ištrauktų lėšas iš šešėlio.

„Šešėlinė ekonomika, tokie dalykai, kaip Statybininko kortelės taikymas, e-tollingo sistema, jau pradedu vardinti detales, tačiau tai taip pat yra tinkami papildomi mūsų biudžeto šaltiniai. Jei susidaro įspūdis, kad norime pradėti nuo mokesčių naštos didinimo, tai šitą paneigiau tiek savo kadencijos pradžioje, tiek galiu pakartoti tą patį – tai tikrai nėra prioritetas didinti mokesčius ir tokiu primityviu būdu didinti viešųjų pajamų ir BVP santykį Lietuvoje. Tai nėra tas kelias, nes eidami šiuo keliu nukentėsime visi, galimas dalykas, kad viešųjų pajamų turėsime net santykinai mažiau, jei tai darysime verslo ir gyventojų sąskaita“, – kalbėjo prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
keisti samprotavimai - didins, bet nedidins, suprask kaip nori. Juk jei net ne visiems didinsit, mažinimu juk nepavadinsit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių