Quantcast

Prezidentas pakvietė JAV energetikos įmonę „Holtec“ investuoti Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Filadelfijoje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda pakvietė JAV energetikos įmonę „Holtec“ investuoti Lietuvoje.

Šeštadienį jis susitiko su įmonės prezidentu Krisu Singh‘u (Krisu Sainu) ir pakvietė investuoti Lietuvoje bei steigti paslaugų centro padalinį, taip pat bendradarbiauti su Lietuvos energetikos mokslininkais, pranešė Prezidentūra.

G. Nausėda su įmonės vadovu aptarė energetikos tendencijas ir „Holtec“ vystomas technologijas. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva pasiekė nepriklausomybę nuo Rusijos energijos importo, taip pat investuoja į energijos šaltinių diversifikaciją, žaliąją energetiką ir juda link iškastinio kuro naudojimo mažinimo.

„Lietuva kryptingai juda link tvaresnės ir žalesnės energetikos su ambicingais planais, taip pat siekia kuo labiau diversifikuoti naudojamus energijos šaltinius“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Pasak šalies vadovo, dviejų jūrinio vėjo parkų projektai iki 2030 metų – vieni iš ambicingiausių šiuo metu Lietuvoje vystomų atsinaujinančios energetikos projektų. Prezidentas taip pat pabrėžė, kad Lietuva siekia subalansuoti vėjo ir saulės pagamintos elektros panaudojimą ir yra suinteresuota diegti technologijas, kurios padėtų tai padaryti.

„Holtec“, turi operacijų centrus Jungtinėje Karalystėje, Brazilijoje, Kanadoje, Indijoje, Japonijoje, Meksikoje, Pietų Afrikoje, Ukrainoje ir Ispanijoje.

Kreipdamasis į JAV verslo bendruomenę G. Nausėda sakė, kad Amerikos lietuvių verslininkų ir ekonominės diplomatijos indėlis į dvišalio bendradarbiavimo plėtrą yra itin svarbus. Jis pabrėžė, kad Lietuva JAV ir Kanados įmonėms galėtų būti patrauklia investicijų kryptimi.

„Lietuvos ir JAV ekonominis bendradarbiavimas – tiesioginės investicijos ir prekyba lietuviškos kilmės prekėmis – 2021 metais pastebimai išaugo. Turime didelį potencialą spartų ekonominio bendradarbiavimo tempą įvairiose verslo srityse išlaikyti ir stiprinti“, – susitikime su verslininkais teigė prezidentas.

Pasak prezidento, Lietuva užsienio investuotojams gali pasiūlyti talentų, tvarią energetikos sistemą, makroekonominį atsparumą, žinias gyvybės mokslų, dirbtinio intelekto, informacinių technologijų ir kitose srityse.

Susitikime su verslininkais šeštadienį taip pat dalyvavo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

JAV yra antra pagal dydį lietuviškos kilmės prekių rinka – 2021 metais prekių eksportas į JAV augo 72 proc. Sukauptos tiesioginės JAV investicijos Lietuvoje išaugo nuo 317 mln. eurų 2020 metų pabaigoje iki 603 mln. eurų 2021 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bunant

Bunant portretas
ES,deretu rupintis jos,o ne JAV ekonomika! Keista,kad ta ES lietuva laiko ir neisveja.

:)))

:))) portretas
jau wiliamsas priinvestavo...

B. B. Liktarnauckas

B. B. Liktarnauckas portretas
Aha, juk sakiau, kad Amerika mums padė, ar nesakiau? VISADA PADĖDAVO, TAI IR DABAR PADĖS....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių