Quantcast

Prezidentas: neturėkime iliuzijų, kad Baltarusija atsisakys Astravo AE

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Lietuva negali turėti iliuzijų, jog Baltarusija atsisakys Astravo atominės elektrinės, todėl dėmesys turi būti skiriamas saugumo reikalavimų įgyvendinimui.

„Tokių iliuzijų, kad būtų pastatyta AE kitoje vietoje arba apskritai sulyginta su žeme, turbūt mes tikrai negalėtume sau leisti. Reikėjo tai daryti prieš 11-12 metų, gaila, kad nepadarėme nieko“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu portalui 15min.lt sakė prezidentas.

G. Nausėda sakė, kad Lietuva reikalaus įgyvendinti saugumo rekomendacijas pagal Europos Sąjungos reikalavimus, tačiau kartu yra pasirengusi padėti Baltarusijai užsitikrinti alternatyvų naftos ir dujų tiekimą.

Lietuva teigia, kad Baltarusija atominę elektrinę 50 kilometrų nuo Vilniaus įrengia nesilaikydama saugumo standartų. Minskas kaltinimus atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
Kruonio HAE savo laiku buvo Ignalinos saugumo garantas... o tai kodėl kalbantys apie Astravo saugumą nepajungia Kruonio prie Astravo?... jie nekompetetingi ar yra kažkokios kitos priežastys, priverčiančios juos elgtis taip kaip dabar yra daroma?...

kad

kad portretas
Nu teisingai,kaip gali atsisakyti .Reikėjo Landsbergiui reikalauti statybų nutraukimą ,kai sužinojo,kad statys ,o ne ,kai jau pastatyta.Kur logika???

tai

tai portretas
Kodėl turėtų atsisakyti? Pirma savo atliekų šiukšlyną Visagine susitvarkykite, o tada postringaukite, nes ES skirti pinigai dingsta, o atliekos "varva". Vienu žodžiu - toliau minkite pedalus ,o Europa pirks pigią elektrą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių