Quantcast

Premjerė: Vyriausybė pritartų bet kokiam darbdavių ir darbuotojų susitarimui dėl minimalios algos

Trišalei tarybai svarstant minimalios algos (MMA) didinimą nuo kitų metų, Vyriausybė galėtų pritarti bet kokiam darbdavių ir profsąjungų susitarimui, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Vis dėlto, pasak jos, derantis dėl minimalios algos reikėtų atsižvelgti į ekonominį kontekstą.

I. Šimonytės teigimu, viešajame sektoriuje minimalią algą gauna tik nedidelė dalis dirbančių žmonių.

„Vyriausybės nuomone, geriausia būtų tokia minimali alga, dėl kurios susitartų darbuotojai ir darbdaviai. Viešajame sektoriuje dirba labai mažai žmonių už minimalią algą. Valstybė, kaip darbdavys, tikrai turi labai mažai darbuotojų, kurie dirba už minimalią algą – didžiuma darbuotojų dirba už didesnį darbo užmokestį“, – žurnalistams antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

„Jeigu darbdaviai su profsąjungų atstovais susitartų, manau, kad bet kokiam susitarimui Vyriausybė galėtų pritarti“, – pridūrė premjerė.

Vyriausybės nuomone, geriausia būtų tokia minimali alga, dėl kurios susitartų darbuotojai ir darbdaviai.

Premjerės teigimu, darbdaviams ir profsąjungoms nesusitarus Vyriausybė pateiks savo pasiūlymą.

„Jeigu (darbdaviai ir profsąjungos – BNS) nesusitars, tada Vyriausybė pateiks savo pasiūlymus“, – sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, derantis dėl minimalios algos reikėtų atsižvelgti į galimą mažesnį ekonomikos bei atlyginimų augimą kitais metais.

„Ekonomikos augimas labai santūrus kitais metais geriausiu atveju, (vidutinio – BNS) darbo užmokesčio augimas vienaženklis. Tai kalibruojant ir tą susitarimą dėl minimalios algos reikia tą turėti mintyje“, – teigė I. Šimonytė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė antradienį sakė tikinti, kad darbdaviai ir darbuotojai Trišalėje taryboje ras bendrą sutarimą dėl MMA didinimo – pasak jos, sprendimas galėtų būti „kažkur per vidurį“ tarp 800 ir 870 eurų.

Trišalė taryba antradienį tarsis dėl MMA didinimo nuo kitų metų sausio. Darbuotojų atstovai siūlo MMA didinti mažiausiai 19 proc. iki 871 euro, o pramonininkai – iki 800 eurų.

Šiemet MMA siekia 730 eurų neatskaičius mokesčių, arba 550 eurų „į rankas“.

Galutinį sprendimą dėl MMA turės priimti Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jau atviras korupcinis pripazinimas atseit darykit ka norit tik su atkatu ????;';';'

tai

tai portretas
ar ne svabs tokia minti Pisss pakiso o oligarhiniams verslinikams nauja galimybe turet vergu dirbanc iu uz duonos pluta ir prie to jau einama nieko neturesit ir busit laimingi ...===

senole vilija

senole vilija portretas
lietuviai baime ir nuolankumu issiskirianti tauta ...Spardo tyciojasi ...o tauta meldzia dievulio pagalbos..Tik tiek....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių