Quantcast

Premjerė teigia dėl A. Belickaitės matanti tik reputacinę LTG problemą

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore kovą paskyrus Agnę Belickaitę, premjerė Ingrida Šimonytė sako šioje situacijoje įžvelgianti tik reputacinę įmonės problemą, bet ne nepotizmą ar interesų konfliktą. Pasak jos, ateityje turėtų keistis atrankos procedūros arba imamasi kitų sprendimų.

„Mano supratimu, reputacinė rizika – jokio aš ten nepotizmo ar interesų konflikto nematau – reputacinė problema tikrai buvo, jos tikrai buvo galima išvengti ir iš esmės jos neišvengė įmonės vadovybė“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Anot jos, apie šią situaciją ji kalbėjosi su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu, kuris turėtų užtikrinti, kad tokios situacijos nepasikartotų.

„Su ministru kalbėjau, kadangi problema šiokia tokia yra, mano supratimu, vis dėl to įmonėje, už kurios darbą ministras yra atsakingas, tai ministras turi tą klausimą spręsti toliau su įmonės valdymo organais, nes kažkas turi keistis: arba atrankos turi keistis taip, kad vienasmeniniu sprendimu įmonės vadovas nepriiminėtų neįvertinęs visų galimų aplinkybių, ar kažkokie kitokie sprendimai turi būti, nes čia yra tų opcijų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

M. Skuodis anksčiau žurnalistams yra sakęs, kad premjerė dėl galimo nepotizmo LTG yra „išskirtinai pikta“.

A. Belickaitė – ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio sutuoktinė ir ministrės, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės draugė – LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta kovo viduryje. Sulaukus kaltinimų galimu nepotizmu ji ir V. Jurgutis maždaug po savaitės pranešė besitraukiantys iš pareigų.

„Lietuvos geležinkeliai“ yra pavaldūs Susisiekimo ministerijai, jos vadovą M. Skuodį į postą delegavo Laisvės partija.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas tvirtino pasirinkęs A. Belickaitę dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korta

Korta portretas
Ta premjerė tai nulis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių