Quantcast

Premjerė su verslu aptars socialinį dialogą, mokesčius, darbo rinką

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį susitinka su Lietuvos verslo konfederacija. Pasak jos prezidento Andriaus Romanovskio, susitikime bus kalbama apie socialinį dialogą, jo iššūkius ir perspektyvas, mokesčius, situaciją darbo rinkoje.

„Mums svarbiausias dalykas, kurį norėsime aptarti, iššūkiai arba grėsmės socialiniam dialogui“, – BNS sakė A. Romanovskis.

Anot jo, taip pat svarbus klausimas dėl darbo rinkos ir demografinių iššūkių. Pasak A. Romanovskio, susitikime bus kalbama apie valstybės investicijas į aktyvias darbo paieškos priemones, sistemą, kaip įveiklinti bedarbius.

„Įtampos darbo rinkoje, kokia yra Vyriausybės ilgalaikė vizija, nes yra organizaciniai, instituciniai dalykai, bet kai visi sutaria, kad darbo jėgos Lietuvoje mažėja, gimstamumas mažėja, žmonių, kurie gali dirbti, potencialiai per dešimt metų mažės, tai kaip mes tai atliepsime“, – sakė jis.

Pasak A. Romanovskio, taip pat bus kalbama apie valstybės ir verslo nekonkuravimą bei europines paramos priemones, jų efektyvumą greitį ir tikslingumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių