Quantcast

Premjerė: prekybą atverti žadėjusi A. Armonaitė rėmėsi senais duomenimis

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, anksčiau trečiadienį kalbėjusi apie numatomą visos prekybos atlaisvinimą, galbūt rėmėsi praėjusio penktadienio duomenimis.

„Ministrė galbūt rėmėsi ta diskusija, kurią turėjome penktadienį, per tą diskusiją buvo labai aiškiai ir mano pačios pasakyta ir vėliau Vyriausybės išplatinta, kad mes tikimės situacijos bent jau stabilios, kad šituos sprendimus pavyktų svarstyti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, nuoseklaus įvairių veiklų atnaujinimo planas buvo parengtas tikintis stabilaus situacijos gerėjimo, tačiau jai blogėjant, lengvų ir universalių sprendimų tikėtis neverta.

A. Armonaitė trečiadienį ryte LRT radijui teigė, kad Vyriausybė svarstys visos prekybos atlaisvinimą. Ji taip pat sakė, kad panaikinus judėjimo tarp savivaldybių ribojimus nebūtų prasminga vienose jų atidaryti parduotuves, o kitose ne.

„Baigiant galioti judėjimo ribojimams tarp savivaldybių, tai reiškia, kad visoje Lietuvoje gali atsitikti taip, kad bus panaši situacija. Tikiuosi, kad mums pavyks universaliai priimti sprendimą dėl prekybos, kad galima būtų veikti visoje Lietuvoje, nes savivaldybių testavimo, vakcinavimo pastangos yra labai skirtingos. Jeigu savivaldybėje, kuri mažiau testuoja, situacija gali atrodyti geresnė, nebūtinai ji iš tikrųjų yra geresnė. Todėl reikėtų nacionalinio sprendimo“, – sakė A. Armonaitė.

Prezidentūros atstovai siūlė diskutuoti, kad prekybos ribojimai galėtų būti diferencijuojami savivaldybėse pagal sergamumo rodiklius.

Šiuo metu gali veikti tik dalis parduotuvių – kovo pradžioje leista dirbti visoms parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko, tačiau toliau draudžiama parduotuvių, esančių dideliuose prekybos centruose ir neturinčių įėjimo iš lauko, veikla. Kai kurios jų vis dėlto įsirengė įėjimus iš lauko ir veikia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Demesio

Demesio portretas
Proto ubage todėl ir pasakė ne ta.

Rita

Rita portretas
Iš šimonytės pasisakymo suprantu ,kad tik prekybininkai ir mokesčių nemoka ,slepia ,o dabar dar ir coroną labiausiai platina.išsiuskit į sibirą ir nebebus problemos.

Rinkejas

Rinkejas portretas
Nezino deesine,ka daro kaire.Dar tokios silpnos vyriausybes Lietuva neturejo.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių