Quantcast

Premjerė: opozicijos siūlymui labiau remti darbuotojus pinigų nėra

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad opozicijos siūlymui labiau remti nuo krizės nukentėjusius gyventojus biudžete nėra lėšų, tačiau Vyriausybė pati planuoja siūlyti savo priemones, kaip papildomai paremti darbo netekusius žmones arba nukentėjusius darbuotojus.

„Taip jau būna, kad opozicija neretai pasiūlo tokių priemonių, kurioms biudžete lėšų nėra ir nebūna suplanuota, tai dabar vertinimas būtų labai paprastas: tų priemonių tiesiog nebūtų įmanoma įgyvendinti – tam biudžete nėra lėšų“, – po Vyriausybės posėdžio kalbėjo I. Šimonytė.

Seimas trečiadienį ėmėsi svarstyti „valstiečių“ siūlymą labiau remti nuo krizės nukentėjusius gyventojus, grįžtančius dirbti darbdaviams atšaukus jų prastovas, bei socialdemokratų siūlymą savarankiškai dirbantiems gyventojams padidinti valstybės išmoką.

Taip jau būna, kad opozicija neretai pasiūlo tokių priemonių, kurioms biudžete lėšų nėra ir nebūna suplanuota.

Balsuojant už Užimtumo įstatymo pataisas nepakako balsų jas atmesti. Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė paprašė Vyriausybės išvados. Toliau pataisos bus svarstomos gegužės 11 dieną. 

„Vyriausybė, žinoma, išvadą dėl šių projektų pateiks, tačiau aš neatmesčiau, kad ta išvada bus tokio turinio, jog bus pateikti alternatyvūs Vyriausybės pasiūlymai, kaip spręsti aktualias darbo rinkos problemas žmonėms, kurie galbūt neteks darbo arba kur reikės kažkokių papildomų finansinės paramos instrumentų“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė pažymėjo, kad gegužę tikslinant 2021 metų biudžetą bus galima aiškiau pasakyti, kokių reikės priemonių ir lėšų.

„Vyriausybė yra nusimačiusi gegužės mėnesį pateikti Seimui Biudžeto įstatymo pakeitimo projektą, kadangi manau, kad tuo metu mes jau galėsime daug aiškiau, kokiomis priemonėmis ir kokių lėšų galbūt reikės papildomai (...) ir kokios tos priemonės turėtų būti, atsižvelgiant į tai, kaip ekonomikai seksis“, – sakė Vyriausybės vadovė. 

„Valstiečiai“ siūlo nukentėjusioms įmonėms dar keturis mėnesius mokėti subsidijas darbo užmokesčiui, atšaukus darbuotojus iš prastovų: pirmus du mėnesius siūloma dengti 70 proc., o kitus du – 30 proc. darbuotojo algos. Subsidija negalėtų viršyti minimalios mėnesio algos (MMA) – 642 eurų. Subsidijavimas būtų siejamas su įmonių įsipareigojimu išlaikyti darbo vietas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
p sovietiniai kolonistai, kolaborantai, Karbauskio žalios vištos spaudytojai bei kitos Lietuvos atmatos ir atmatėlės, visus jus su Kovo 11-tąja - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Tegul šią brangią dieną mėšlungis sutraukia jums liežuvius, idant negalėtumėt keikti ir kolioti Lietuvos, lietuvių ir jų išsirinktos valdžios..

Anonimas

Anonimas portretas
Ar tai spejot simtus milijonu ES pinigu isvogti.

KLAUSIMAS PREMJEREI

KLAUSIMAS PREMJEREI portretas
NE BIUDZETAS NESKAIDRIAUSIAS,BET KONSERVATORIU PARTIJOS ZMONES DIRBDAMI NEGALVOJA KA DARO IR LAIKO TAUTA KAD JI KVAILA IR NIEKO NESUPRANTA..mES SIA PARTIJA LABAI GERAI ZINOM JAU DAUGELI METU IR JOS SKAIDRUMA TAIP PAT- DUJU LAIVAS,SKOLINIMASIS UZ BEVEIK 10 PROCENTU,KAI TIK SIEMET ATEJO I VALDZIA SIE ISRINKTIEJI TUOJ SUSIKELE ALGAS-MAT TAM YRA PINIGU-BET NELIKO NEI PENSININKAMS,NEI VAIKAMS,NEI KITIEMS SU TAUTA SUSIJUSIEMS REIKALAMS.lESU PAKANKAMAI YRA KELTI SAVIEMS ATLYGINIMUS ,,/mat niekas neina i seima dirbti/ Gal reikejo paskelbti spaudoje butu tikrai atsirade gana nemazai ir su aukstuoju issilavinimu,bet ko gero jusu galvele to nesugebejo padaryti,o gal bijojo,kad ateis protingesni us dabartinius ministrus/
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių