Quantcast

Premjerė ir šilumininkai kalbės, kaip suvaldyti kylančias šilumos kainas

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) atstovai ketvirtadienį su premjere Ingrida Šimonyte aptars artėjantį šildymo sezoną ir kaip suvaldyti kylančias šilumos kainas.

Asociacijos prezidentas Valdas Lukoševičius prognozuoja, kad šį šildymo sezoną už šilumą gyventojai mokės daugiau nei pernai. Anot jo, kai kuriuose miestuose šiluma gali brangti iki 20-25 proc.

„Kyla biokuro kaina, dujos pabrango stipriai ir Vyriausybė, matyt, nori žinoti perspektyvas, kokios bus šildymo kainos ateinantį šildymo sezoną (...) Bus svarstoma, ką toliau daryti, kaip galima sukontroliuoti, suvaldyti tas kainas“, – pažymėjo V. Lukoševičius.

Kyla biokuro kaina, dujos pabrango stipriai ir Vyriausybė, matyt, nori žinoti perspektyvas, kokios bus šildymo kainos ateinantį šildymo sezoną.

Jis sako, kad šilumos kainos gali kilti dar labiau, nes šiuo metu nesudaromi biokuro pirkimo ilgalaikiai sandoriai. 

„Neparduoda, matyt, visi laukia dar didesnio pabrangimo. Dabar galima tik trumpalaikiais sandoriais pirkti, bet tai neatspindi realios situacijos“, – tvirtino V. Lukoševičius.

Jis neatmetė, kad su premjere bus aptartas ir Baltarusijos klausimas, nes iki šiol šildymui naudota nemažai baltarusiško biokuro. V. Lukoševičiaus žiniomis, Baltarusija bando riboti medienos,  naudojamos šilumai, įvežimus į Lietuvą.

V. Lukoševičiaus teigimu, labiausiai šiluma gali brangti tose savivaldybėse, kur iki šiol ji buvo pigiausia, o mažiausiai – kur brangiausia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Kur trasa eina, daugiabučio kieme - net sniegas nutirpsta. Bet nesvarbu - ateis anstolis ir išmes gatvėn, jei nemokėsi už šildomą orą.

O

O portretas
Tai ačiū dievui, o tai paskaičius straipsnio antraštės pradžią pagalvojau, kad Šimonytė su šilumininkais kalbėsis kaip suvaldyt delta atmainą.

Klpd.

Klpd. portretas
Kažin ar premjerės širdis atlaikys tokį smūgį - teks įkalbinėti mylimus verslininkus nepaimti kažkiek-tai pelno iš pensininkų, ir kitų varguolių, kuriems (nevisiems) neseniai buvo pakeltos išmokos net 30 Eu/mėn.?:D)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių