Quantcast

Premjeras: vaiko pinigai bus didinami mažiausiai iki 100 eurų

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad po susitikimo su derybininkais buvo nutarta, kad vadinamieji vaiko pinigai bus didinami mažiausiai iki 100 eurų.

Premjeras džiaugiasi, kad su derybininkais pavyko surasti bendrus sutarimus ir tikisi, jog šią savaitę koalicijos susitarimas bus pasirašytas.

„Taip, priimtas sprendimas, kad vaiko pinigai bus tikrai didinami. Bendra suma pasieks ne mažiau kaip šimtą eurų (...)“, – sakė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, šį kartą susitikime nebuvo aptarinėjami jokie postai. Politinių partijų pozicija stipri – „svarbiausia Vyriausybės programos įgyvendinimas, o ne postai“, sakė jis.

„Džiaugiuosi pakankamai konstruktyviu pokalbiu, jis buvo šiek tiek platesnis, ne vien koalicinė sutartis, bet ir kitų metų biudžetas, kokie jo iššūkiai. Ir kaip mes galime tas papildomas biudžeto pajamas apie milijardą eurų paskirstyti mažinant socialinę atskirtį šalyje. Manau, išgirdo ir suprato. Tikiuosi, pasikalbėjimas buvo į naudą (...) Džiaugiuosi politinėmis partijomis, kad jos pasakė, kad svarbiausia programiniai dalykai, o ne postai. Tai labai džiugu“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak premjero, vaiko pinigų klausimas derybose toks pat svarbus kaip ir pensininkų.

Taip, priimtas sprendimas, kad vaiko pinigai bus tikrai didinami.

„Šiandien mes kalbėjome labai nepolitiškai, pragmatiškai apie valstybės finansinius įsipareigojimus, kurie jau užprogramuoti su įstatymais, kurie įsigaliojo, įsigalios sausio 1 dieną. Apie visų poreikių tenkinimą. Vienas iš jų - vaiko pinigai. Buvo aptarti keli variantai, galutinio sprendimo dar nėra. Vaiko pinigai yra vienas iš prioritetų, kaip ir pensininkai“, – sakė jis.

S. Skvernelis taip pat sakė nematąs kliūčių pasirašyti koalicinę sutart. Pasak jo, sutartis bus pasirašyta šią savaitę.

„Dar kartą galiu pabrėžti: visiems norisi daugiau, bet yra galimybės ir realybė. Tuomet kalbėta apie papildomus šaltinius arba išlaidų sumažinimą (...) Realių kliūčių pasirašyti nematau. Nebent atsiras dar kažkokių pageidavimų didesnių ir bus grynai užsispirta dėl savo pirminių siūlymų, ir jie bus nepakeliami finansiškai“, – pažymėjo S. Skvernelis.

Premjeras sakė, kad taip pat susitikime su derybininkais buvo atmesti du pasiūlymai, tai valstybės remiamų pajamų (VRP) didinimas bei nemokamas maitinimas moksleiviams.

„Nedidinsime VRP, diskusijos vyko dėl nemokamo moksleivių maitinimo, klausimas taip pat liko atviras. (...) Tokio totalinio nemokamo maitinimo nuo rugsėjo pirmos tikrai nematu tokios galimybės“, – pabrėžė premjeras.

ELTA primena, kad premjeras S. Skvernelis pirmadienį pasikvietė derybininkus aptarti Vyriausybės galimybes įgyvendinti koalicinėse derybose keliamus politinių jėgų reikalavimus. Pastarąją savaitę premjeras buvo užsiminęs, kad kai kurie koalicijos formavime dalyvaujantys ir „valstiečiams", „socialdarbiečiams“, „tvarkiečiams" bei Lenkų rinkimų akcijai atstovaujantys derybininkai ne visai adekvačiai vertina situaciją.

Praeitą savaitę po koaliciją formuojančių politinių jėgų pasitarimo nuspręsta derybas dėl valdančiosios daugumos pratęsti iki šios savaitės. Pranešta, kad derybos dėl valdančiosios koalicijos, likus keliems nesutarimams, nėra baigtos ir sutarties dėl valdančiosios koalicijos pasirašymas planuojamas ateinantį penktadienį.

Derybose daugiausia nesutarimų sulaukė „vaiko pinigų“ klausimas. Naujos valdančiosios daugumos „statybose“ dalyvaujanti Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga reikalauja, kad „vaiko pinigai“ būtų keliami iki 120 eurų, tačiau tam nepritaria „valstiečiai“ bei „tvarkiečiai“. Derybomis nėra patenkinti ir „socialdarbiečiai“, taip pat reikalaujantys gerokai didinti vadinamuosius „vaiko pinigus“ ir neslepiantys pretenzijų į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovo postą. Tačiau „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atkakliai tvirtina, kad šiuo metu Lino Kukuraičio kuruojama ministerija liks „valstiečių“ prerogatyvoje.

Kartu, yra teigęs R. Karbauskis, įvertinus biudžeto galimybes, „vaiko pinigus“ galima didinti iki 100 eurų (70 eurų būtų mokama universali išmoka vaikams ir papildomai 30 eurų - daugiavaikių arba socialiai remtinų šeimų vaikams).

Pasak valdančiąją koaliciją sustiprinti norėjusio R. Karbauskio, jeigu vis dėlto kažkuri partija pasitrauks iš derybų, koalicinė sutartis būtų pasirašyta ir tarp trijų politinių jėgų. Tuomet, pasak jo, būtų formuojama mažumos Vyriausybė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
O Dievuliau, kas per komentarai! Tikriausiai pencininkai neturi kas veikti arba karjeristes, kurios neturi vaiku. Tegu tik didina, o ne atima ir taip kiek valstybe istasko pinigu! Kad ir kiek kniauksit ir putosites Jusu zodis bus tiesiai Dievui i subine.

Pamąstymui

Pamąstymui portretas
Nori valstiečiai, kad už juos balsuotų, bet daro didžiulę klaidą.Balsuoja už juos pensininkai, o ne vaikai.Šeimoms, kurių pajamos pragyventi pakankamos, vaikų pinigai bus papildomi dienpinigiai atžaloms.O kas sunkiai verčiasi, tikrai ne vien vaikams tie 100eur bus panaudota. Didės nelygybė socialinė, brangs prekės ir paslaugos vaikams, nes atsiras daugiau galinčių už jas mokėti. O pensininkai visai nuskurs, juk ir dabar dauguma neįperka reikalingiausių daiktų. Nebalsuos už jus, oi nebalsuos....

...

... portretas
Tai - Valstybės NAIKINIMAS: 'nusipelnę' taip siekia MŪSŲ sąskaita pasididinti tikimybę vėl papult prie lovio: "Balsuokit už mus, ir jums nereikės dirbti, mes jums užtikrinsim galimybę išgyvent vien iš dulkinomosi!"... - deja, tokiose 'šeimose' išaugintieji irgi nenusiteikę dirbt, jie ir toliau TIK reikalaus! O juk REIKIA mažinti socialinę atskirtį, o tam REIKIA didinti MMA, ir - užtikrinti NPD kiekvienam Šeimos nariui: "Nedirbsi - neturėsi"; TIK per Darbą Šalis suklestės, ne per išlaikytinius!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių