Quantcast

Premjeras nemano, kad prekybininkai nuo liepos kels kainas

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius nesibaimina, kad nuo liepos 1-osios nebelikus prievolės skelbti kainas dviem valiutomis, o priežiūros institucijoms nebestebint pažeidimų, padidės prekių ir paslaugų kainos.

„Manau, kad konkurencija sureguliuoja kainas ir mes matom, kad Lietuvoje turime defliaciją. Nors nėra ji didelė, bet būtų geriau, kad turėtume tam tikro dydžio infliaciją, apie 1 procento. Manau, kad prekybininkai supranta, kad pakėlus kainas vartojimas vidaus rinkoje gali sumažėti. Bet aš tikiu, kad to nedarys, nes konkurencija Lietuvos rinkoje, kalbant apie vidaus vartojimą, yra labai didelė“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Euro įvedimo komisija balandį nutarė nepratęsti kainų skelbimo eurais ir litais po liepos 1-osios. Finansų ministras Rimantas Šadžius tuomet teigė, kad skelbti kainas dviem valiutomis nebus draudžiama ir po liepos, tačiau tokio įpareigojimo nebeliks.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas pirmadienį teigė, kad dauguma šalies prekybininkų pratęs kainų skelbimą dviem valiutomis.

Lietuvoje euras įvestas šių metų sausio 1 dieną. Kainos dviem valiutomis Lietuvoje buvo pradėtos skelbti praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių