Quantcast

Prekyboje nebeliks į puodelius išpilstyto alkoholio

Vyriausybė siūlo drausti į taures ar kitą tiesiogiai gerti skirtą stiklinę tarą supilstytus stipriuosius gėrimus. Ministrų kabinetas taip pat žada didinti stipraus alaus akcizą.

Vyriausybė trečiadienį pritarė išvadai dėl Seimo narių siūlomų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų. Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sako, jog siūloma nepritarti siūlymui diferencijuoti alkoholio taros dydį pagal jo stiprumą ir drausti parduoti vaikams ir paaugliams skirtas prekes, imituojančias alkoholinius gėrimus ar jų tarą.

„Kaip alternatyvą alkoholinių gėrimų taros diferencijavimui, priklausomai nuo jų stiprumo, Vyriausybė svarstys galimybę keisti Akcizų įstatymą ir nustatyti didesnį akcizų tarifą stipresniam alui“, – trečiadienį Vyriausybės posėdyje kalbėjo V. Sinkevičius.

Parlamentarai siūlė drausti gaminti ir įsivežti maisto produktų, žaislų ir kitų prekių, primenančių ar imituojančių alkoholį ar jo tarą, taip pat kai kurio stipresnio nei 7,5 laipsnio alkoholio prekybą didesnėje negu 0,2 litro taroje, o 7-7,5 laipsnio – didesnėje negu 0,25 litro.

„Taip pat siūloma pritarti nuostatai, draudžiančiai prekiauti alkoholiniais gėrimais, išpilstytais į puodelio tipo pakuotę nuplėšiamu dangteliu. Siekiant panaikinti prielaidas išvengti šio draudimo ir alkoholinius gėrimus pilstyti, pavyzdžiui, į pakuotę su užsukamais dangteliais, siūloma Seimui nustatyti, kad draudžiama parduoti alkoholinius gėrimus, stipresnius nei 22 laipsniai, gamyklų supilstytus į stiklines taures ar kitą tiesiogiai gėrimams vartoti skirtą tarą“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Dabar Lietuvoje draudžiama prekiauti į plastiką išpilstytais gėrimais, stipresniais nei 7,5 laipsnio, į didesnę negu 0,5 litro tarą išpilstytą tokio pat stiprumo alų, fermentuotus gėrimus ir alkoholinius kokteilius, išskyrus gėrimus stiklo, keramikos, medžio ar metalo taroje.

Galutinį sprendimą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų turės priimti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių