Quantcast

Prekybininkai stebi augančius sėklų pardavimus

Prekybos centruose įsibėgėjo sėklų pirkimai, pardavėjai pastebi ne tik padidėjusius gėlių sėklų pardavimus, bet ir išaugusią šiltiems kraštams ne visai įprastų vaisių, daržovių ir gėlių prekybą.

Prekybos tinklo „Iki“ atstovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad sėklų pirkimas prasidėjo sausį, o piką pasiekė vasario pradžioje: „Kol kas nuperkami kiekiai labai panašūs į praėjusius metus“.

Tuo metu „Norfos“ atstovas Darius Ryliškis teigė, kad prekyba „aktyvi ir gera“. 

„Buvo metų, kurie buvo vangūs. Dabar tokiais epitetais kalbame, kad prekyba gera. Reiškia, kažkada buvo ne tokia aktyvi. (...) Tiekėjai gerina savo tiekimus atsižvelgdami į pirkėjų norus, rebdrendina savo produkciją“, – sakė jis.

„Maximos“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas teigė, kad augantį pasiruošimą daržininkystės sezonui rodo kasdien augantys sėklų ir kitų sodo bei daržo priežiūros prekių pardavimai.

„Analizuojant pardavimų duomenis pastebime, kad sėklų ir augalų bei daržo priežiūros priemonių paklausa išlieka panaši kiekvienais metais“, – BNS sakė „Maximos“ atstovas.  

Pasak jo, palyginti šių metų pradžios pirkimus  su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, stebimi išaugę gėlių sėklų pardavimai.

Tradiciškai daugiausia yra nuperkama agurkų ir pomidorų sėklų.

„Tradiciškai daugiausia yra nuperkama agurkų ir pomidorų sėklų. Pastarosios pradėtos pirkti dar viduržiemį, kuomet įprastai prasideda vadinamoji palangių daržininkystė“, – sakė M. Tilmantas.

„Rimi Lietuvos“ ryšių su visuomene vadovė Gabrielė Šerėnienė sakė, kad dėl šiltėjančio klimato Lietuvoje pastaruoju metu auga mūsų kraštams ne visai įprastų vaisių bei daržovių – arbūzų, melionų, brokolių, kininių kopūstų, šparagų – sėklų paklausa. Todėl ir gyventojai ieško šių augalų sėklų.

„Žmonės nori užsiauginti tai, ką įprastai perka prekybos centruose ir neapsiriboja vien lietuviškais vaisiais bei daržovėmis. Egzotiniai vaisiai auga ir ant palangės: namuose galite užsiauginti bananus, citrusinius vaisius, avokadus ar granatus“, – tvirtino „Rimi“ atstovė. 

Pasak jos, gėlių sėklų asortimente taip pat ieškoma retesnių rūšių, daugėja naujų rūšių plunksninių žolių, japoninių gėlių sėklų mišinių, taip pat gėlių svogūnėlių.

„Pastebėjome, kad klientai neseniai pamėgo Brazilijos varpinę gėlę, kurios anksčiau daugelyje sodų nebūtumėte radę“, – pabrėžė ji. 

Sėklų kainos su nuolaidomis svyruoja nuo 30 centų iki kelių eurų. 


Šiame straipsnyje: prekybininkaisėklospardavimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Iš Latvijos veža piena, latviai moka pigiau gamint, musiškiai tik verkia

pamidoras

pamidoras portretas
greit balkonuose darysim darzus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių