Quantcast

Praėjusią savaitę dėl netinkamai tvarkomų atliekų sulaukta beveik 50 pranešimų

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo skyrius (PPS) apie galimai gamtai daromą žalą gavo 621 pranešimą. Tuo metu pirmąją karantino savaitę kreiptasi kur kas mažiau kartų – 326.

PPS vedėjo Gedimino Markausko teigimu, praėjusią savaitę dėl netinkamo atliekų deginimo kreiptasi 38 kartus.

„Daug informacijos gauname ir apie netinkamai tvarkomas atliekas (47 pranešimai), nuotekas ir galimą vandens taršą (47 ir 15 pranešimų)“, – pranešime sako jis.

Pranešimų apie galimą brakonieriavimą taip pat gaunama daug: praėjusią savaitę dėl galimai neteisėtos žvejybos gauta 70, dėl medžioklės – 12.

Skelbiama, kad daugėja pranešimų apie į autoįvykius patekusius gyvūnus: pirmąją karantino savaitę apie tai pranešta 87 kartus, o dabar – 210.

Praėjusią savaitę, tikrindami pranešimus ir vykdydami reidus, pareigūnai išžvalgė 116 teritorijų, į įvykio vietą vyko per pusantro šimto karto, surengė 36 reidus.

Be minėtų pažeidimų, į PPS buvo kreiptasi ir dėl oro taršos (10), pakrantės apsaugos juostų pažeidimų (22), vandens transporto pažeidimų (3), neteisėtų kirtimų (17), kitų įvykių su laukiniais gyvūnais (72).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių