Quantcast

Pradedamos mokėti 100 eurų išmokos už skiepą

  • Teksto dydis:

„Sodra“ pradeda mokėti vienkartines 100 eurų dydžio išmokas už skiepą – iki Kalėdų jas gaus daugiau nei 93 tūkst. žmonių.

Išmokas gaus senjorai, sulaukę 75-erių ir daugiau metų, kurie nuo šių metų rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 30 dienos pasiskiepijo pagal pilną vakcinacijos schemą arba iki lapkričio 30 dienos gavo sustiprinančią vakcinos dozę.

Kaip pranešė „Sodra“, išmokos už skiepą bus pristatomos tokiu pat būdu, kaip ir pensijos ar kitos „Sodros“ išmokos. Priklausomai nuo pasirinkto mokėjimo būdo, jos bus mokamos nuo gruodžio 7 dienos iki 23 dienos.

Senjorai, gausiantys išmoką, neturėjo teikti atskiro prašymo, jiems tam reikėjo pasiskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą. Pasiskiepijusių išmokos gavėjų sąrašus „Sodrai“ perdavė Registrų centras.

Vienkartinės išmokos pradedamos mokėti antradienį. Gyventojai, kurie pensijas gauna į sąskaitas, 100 eurų išmokas už skiepą gaus pavedimu gruodžio 7–8 dienomis. Tokių gavėjų bus apie 64 tūkstančiai.

Visiems senjorams, kurie pensijas gauna į namus, vienkartines išmokas už skiepą į namus pristatys Lietuvos paštas gruodžio 10–23 dienomis. Išmokos bus pristatytos per 27 tūkst. gavėjų.

Tie senjorai, kuriems pensijas įprastai pristato Lietuvos paštas, išmokas už skiepą gaus kartu su pensijomis. Tiems, kuriems pensijas į namus atneša kitos bendrovės, 100 eurų vienkartines išmokas atskirai pristatys Lietuvos pašto darbuotojai.

Dar 2 tūkst. gyventojų, kurie savo pensijas atsiima Lietuvos pašto skyriuose, 100 eurų išmoką galės atsiimti kartu su pensija.

Kitais metais vienkartinę 100 eurų išmoką galės gauti tie 75 metų ir daugiau sulaukę gyventojai, kurie jau yra pasiskiepiję ir iki 2022 metų kovo 31 dienos gaus sustiprinančiąją vakcinos dozę. Vienkartinę išmoką senjorai gaus kitą mėnesį po pilnos vakcinacijos pavedimu į banko sąskaitą arba ne vėliau kaip iki 2022 metų balandžio 30 dienos pristatant į namus bei atsiimant Lietuvos pašto skyriuose.

„Sodros“ pranešime pažymima, kad vienkartinė 100 eurų išmoka neturės įtakos skiriant asmenims kompensaciją už šildymą ar kitas išmokas. Šie pinigai nebus įskaičiuojami į asmens ar šeimos pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris   portretas
As pats atsakau uz savo sveikata kaškokiu marnalu nepasitikesiu ten yra pinigu plovimas uz kaskoki marmala dar moka po 100€ kas ce vyksta kaskokiu debilu pinigu praplovimas

Bebaimė

Bebaimė portretas
Blyn.... lekiu priimsiu pirmą dozę nuodų, gal spėsiu išleisti tą šimtinę kol kojų nepakratysiu a...?

Sinjorė

Sinjorė portretas
Jau nuo 60m. reikia mokėti,kiaulės tie valdininkai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių