Quantcast

Policija pataria: ką daryti, jeigu kenčiate nuo balkonuose rūkančių kaimynų?

  • Teksto dydis:

Įsigaliojus naujai tvarkai, draudžiančiai rūkyti balkonuose, policija pataria, kaip elgtis, jeigu kenčiate nuo nesupratingų kaimynų.

„Atkreipiame dėmesį, kad gyventojai turi patys užfiksuoti pažeidimą ir perduoti užfiksuotus duomenis savivaldybei arba per epolicija.lt, o ne skambinti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112“, – informuoja pareigūnai.

Socialiniame tinkle policija taip pat pasidalijo informatyvia lentele, kurioje nurodyta, kokie veiksmai yra atliekami, jeigu gyventojams kyla problemų dėl balkonuose rūkančių kaimynų.

Feisbuko nuotr.

Gresia finansinė atsakomybė

Kadenciją baigęs Seimas priėmė nuo sausio 1 d. įsigaliojusius Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo papildymus dėl draudimo rūkyti ir daugiabučių balkonuose, terasose bei lodžijose ir su tuo susijusius Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus balsų dauguma. Už tai balsavo 44 parlamentarai, prieš – septyni, 21 susilaikė.

Pagal šias įstatymų pataisas, uždrausta rūkyti nurodytose daugiabučių vietose, kai bent vienas namo gyventojas tam prieštarauja. Įstatyme taip pat įtvirtinta, kad pastato ar buto savininkas, kaip ir kitas fizinis asmuo, kuris naudojasi jais ir ten rūko, privalo užtikrinti ir, kad tabako dūmai nepatektų į kito savininko patalpas.

Pareigūno, turinčio teisę atlikti tokio administracinio nusižengimo tyrimą, reikalavimu buto arba patalpos savininkas turės nurodyti rūkiusiojo minėtose vietose asmens duomenis ir gyvenamąją vietą. O, jeigu to nepadarys, pats turės atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka.

Nuo sausio 1 d. už draudimo rūkyti minėtose vietose pažeidimą gresia bauda nuo 30 iki 60 eurų. O už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 60 iki 120 eurų. Iki 2021-ųjų sutikimo tabako gaminių vartojimo ar jų turėjimo ribojimo pažeidimas užtraukė įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 eurų. O už pakartotinį nusižengimą grėsė bauda nuo 50 iki 90 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Balkonas ne privati erdve,nes balkonas yra atviras , išlindęs į atvirą erdvę.O rūkyti reika taip, kad niekam neitų dūmai ir kvapas,tada rūkyk kiek nori.O rūkaliai rūkydami tyčiojasi iš kitų ir specialiai dar pučia dūmus kuriems nepatinka.Labai gerai, kad pagaliau pagalvota apie visų žmonių teises ir pagarbą.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Privatumo įstatymas atšauktas??, iškrypėliai fotografuos privačią erdvę, o pagauti "teisinis", atseit laukę, kada išeis parūkyt??, trūksta žodžių..

Vardenis

Vardenis  portretas
Istatymas neveiks. Vel be reikalo ismestos lesos i bala
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių