Quantcast

Poilsis užsienyje tebetraukia

Nors suplonėjusios piniginės turėtų paskatinti atostogauti savo šalyje, oficiali statistika byloja priešingai. Lietuvos kurortuose gerokai sumažėjo lankytojų iš Lietuvos. O kelionių į užsienio kurortus paklausa, regis, auga.

Negalutiniais Turizmo departamento duomenimis, lietuvių turistų šalies kurortuose per pirmą šių metų pusmetį, palyginti su pirmais šešiais 2008 m. mėnesiais, sumažėjo apie 10–20 proc. Turizmo informacijos centrai skaičiuoja, kad Palangoje lietuvių sumažėjo apie 10–15 proc., o Druskininkuose – net apie 20 proc. Lietuvių turistų skaičius mažėjo kur kas sparčiau nei užsieniečių.

Nors šie duomenys nėra tikslus turizmo rinkos atspindys, aiškiai matyti, kad per krizę toli gražu ne visi ieško pigių atostogų tėvynėje. Netgi priešingai – kelionių organizatoriai jaučia išaugusią kelionių į populiariausias šalis paklausą.

Tarptautinis kelionių organizatorius "Tez Tour" jau nuo liepos 22 d. didina skrydžių į Hurgadą (Egiptas) ir Antaliją (Turkija) skaičių. Bendrovė ketina iki sezono pabaigos į dvi Lietuvos turistų mėgstamas šalis papildomai nuskraidinti apie 5 tūkst. žmonių.

"Akivaizdu, kad tinkamai nuspėjome Lietuvos poilsiautojų norus ir teikiame jiems geriausią paslaugų kokybę už priimtiniausią kainą. "Tez Tour" kelionių į Turkiją ir Hurgadą paklausa akivaizdžiai viršija pasiūlą. Likus porai savaičių iki skrydžio lėktuvai būna visiškai užpildyti, todėl nėra galimybės pasiūlyti paskutinės minutės nuolaidų. Taigi nuo liepos galime drąsiai didinti skrydžių populiariausiomis kryptimis skaičių", – teigė "Tez Tour" direktorius Lietuvoje Aleksandras Sukovas.

"Tez Tour" skaičiuoja, kad į Egiptą šį vasaros sezoną pavyks nuskraidinti apie 7 tūkst. poilsiautojų (1,5 tūkst. – papildomais reisais), o į Turkiją – 23 tūkst. (papildomais reisais – 3,5 tūkst.).

Beje, pernai Turkija ir Egiptas buvo neabejotini išvykstamojo turizmo lyderiai tarp lietuvių. Į Egiptą, Statistikos departamento duomenimis, pernai išvyko daugiau kaip 58 tūkst. žmonių, į Turkiją – beveik 71 tūkst. Artimiausia konkurentė – Graikija – pernai sulaukė 27,3 tūkst. turistų iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių