Quantcast

Planuojama leisti lankytis lauko kavinėse, grožio salonuose, bibliotekose

  • Teksto dydis:

Vyriausybė numato leisti atnaujinti veiklą lauko kavinėms, grožio salonams, sportuoti ir lankytis muziejuose bei bibliotekose, rodo antradienio vakarą paskelbtas nutarimo projektas.

Projekte, kuris bus svarstomas trečiadienį, siūloma leisti atnaujinti veiklą lauko kavinėms, kai kurių grožio paslaugų tiekėjams, organizuoti vairavimo egzaminus, lankytis golfo, teniso, sporto aikštynuose, zoologijos, botanikos soduose, kurie yra lauke, taip pat bibliotekose ir muziejuose.

Kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigose bus galima lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, taip pat šeimoms.

Nutarime reikalavimui dėvėti kaukę numatoma išimtis – ji nebus privaloma valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Vyriausybė trečiadienį taip pat svarstys, ar pratęsti karantiną dar dviem savaitėms, – iki gegužės 11 dienos

Praėjusią savaitę Vyriausybė leido dirbti ne maisto parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko,  taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms.

Vėliau planuojama atverti visas viešojo maitinimo įstaigas ir sveikatos paslaugas, sporto klubus, laisvalaikio ir pramogų centrus, švietimo įstaigas. Ketvirtuoju etapu būtų leidžiami masiniai renginiai.

Siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas: sustabdyta visų ugdymo įstaigų, užsidarė dauguma prekybos vietų, išskyrus maisto produktų parduotuves ir vaistines.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nostalgija

Nostalgija portretas
Pasiilgau Laisvės al šurmulio. Sutiktų pažystamu veidų. Nuolatinių .miesto įžymių žmonių, kuriuos matydavau viešbučio lange, tarytum TV ekrane - Patacko, Garbaravičiaus, Bruderio ir kt.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Ne grožio paslaugas reikia leisti teikti, o leisti teikti normalias sveikatos apsaugos paslaugas, nes dabar praktiškai visose gydymo įstaigose šios paslaugos yra sužlugdytos, teikiama tik viena paslauga, o žmonės serga ne vien korono .

Visų pirma

Visų pirma portretas
turi pradėti veikti pakankamas kiekis punktų kuriuose kiekvienas norintis galėtų pasitikrinti. Bet kada. O prie dažnai lankomų vietų - būtinai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių