Quantcast

Pirmąjį būstą regionuose galės įsigyti dukart daugiau šeimų – tam skirta 4 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Valstybės parama šiemet galės pasinaudoti daugiau nei planuota pirmąjį būstą provincijoje perkančių jaunų šeimų. Ši parama dvigubinama ir sieks 4 mln. eurų, o ne 2 mln. eurų, kaip numatyta anksčiau, pranešė Socialinių reikalų ir darbo ministerija.

„Šeimos labai aktyviai teikė prašymus – tai matėme jau patį pirmą savaitgalį, kai įsigaliojo įstatymas. Įvertinę prašymų kiekį ir finansines galimybes papildomai 2018 metams numatėme 2 mln. eurų“, – pranešime spaudai cituojamas socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Iki rugsėjo 10 dienos pateikti 1379 prašymai subsidijai gauti, iš jų 586 priimti, 512 – atmesti, nes neužpildyta šeimos turto deklaracija, dar 281 apdorojami.

Daugiausia prašymų pateikė šeimos su vienu vaiku – 46 proc., su dviem vaikais – 28 proc., šeimos be vaikų – 22 proc., o su trimis ir daugiau vaikų – 4 proc.

Kauno rajone pateikti 184 prašymai, Klaipėdos – 137, Vilniaus – 118, Panevėžyje – 80. Likę 860 prašymai pateikti kitose savivaldybėse.

Iš vietovių, kur galima pretenduoti į subsidiją, nė vieno prašymo nebuvo pateikta tik Pagėgių savivaldybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne pasalpom regionuose kurtis seimas skatinkite,o imones,fabrikus statykite ,darbo zmonem duokite ir bustus patys nusipirks.O issikrauste i rajonus ka dirbs ir is ko mokescius mokes? Norite ivaryti i bankrota ,kad netektu daugelis nieko.

va va butent jei jankiams neskirsit 2% BVP

va  va  butent  jei  jankiams  neskirsit  2% BVP portretas
uz bandiugu variugu ir aferiugu gynyba, tuomet galesit skirt 1 milijara su perpus mazesnem procentinem ismokom ..... uzteks lesu ne xoxolu banderom kurt naujas darbo vietas ,o saviems lietuvos gyventojams ......uzteks ir algom ir pensijom pakelt bent jau iki europinio minimumo....

o po to prasidės emigracija,

o po to prasidės emigracija,  portretas
kai neturės iš ko sumokėti paskolų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių