Quantcast

Parduotuvės žada riboti pirkėjų srautus, turgavietėse jų labai mažai

Sveikatos apsaugos ministrui pirmadienį nurodžius maisto prekių parduotuvėms, vaistinėms ir kitoms veikiančioms prekybos vietoms riboti pirkėjų srautus bei išlaikyti didesnį atstumą tarp žmonių, prekybos tinklai žada pasitelkti apsaugos darbuotojus, be to, apie tai bus informuojama stenduose, o kasininkai aptarnaus tik po vieną žmogų.

Turgaviečių vadovai sako, jog į jas dabar užsuka labai mažai pirkėjų, todėl srautų reguliuoti neketinama.

Parduotuvių tinklai nurodo kasose įrengiantys stiklo pertvaras, o ant grindų prie kasų klijuojami lipdukai, žymintys rekomenduojamą saugų atstumą pirkėjams, laukiantiems eilėse.

„Iki“ pranešė, kad parduotuvėse srautus reguliuos apsaugos darbuotojai.

„Įvedus būtinybę reguliuoti pirkėjų srautą, „Iki“ parduotuvių apsaugos darbuotojai su parduotuvės darbuotojų pagalba užtikrins, kad būtų valdomas žmonių, esančių parduotuvėje vienu metu, skaičius, siekiant išvengti grūsčių ir būriavimosi“, – BNS sakė „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

„Norfa“ teigia, kad jos parduotuvėse kasininkės aptarnauja tik po vieną pirkėją.

„Yra įmonės direktoriaus nurodymas kasininkams pirkėjus aptarnauti po vieną, pirkėjai apie tai informuojami, šalia kasų stovi stendai, kuriuose parašyta, kad parduotuvės skyriuose arba kasose aptarnaujame tik po vieną, jei atvykote drauge, prašome palaukti lauke arba automobilyje“, – BNS sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Anot jo, jei dėl to kils konfliktų, tam yra apsaugos darbuotojai, administracija.

„Maximose“ apsaugos darbuotojai klientų srautus nuo trečiadienio reguliuos pagal parduotuvių plotą – vienas žmogus 20-čiai kv. metrų, o siekiant kad apsipirktų ne daugiau dviejų žmonių grupė, bus skelbiama viešai bei prašoma reaguoti kasininkų.

„Prieš kurį laiką Sveikatos apsaugos ministerija buvo išplatinusi tokio pobūdžio rekomendacinį nurodymą ir mes, jo laikydamiesi, įpareigojome savo parduotuvių vadovus kartu su apsaugos darbuotojais vertinti srautus. Reaguodami į didesnius srautus, jau iki dabar juos reguliuodavome ir dalis žmonių turėdavo palaukti“, – BNS sakė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Parduotuvių tinklo „Lidl“ atstovas Valdas Lopeta BNS sakė, kad pirkėjų srautui padidėjus, apsaugos darbuotojai turės galimybę reaguoti ir prižiūrėti patekimą į parduotuvę.

Turguje yra tiek žmonių, kad vietos ten per dešimt metrų yra. Tai ką reguliuoti?

Turguje gerokai sumažėjo ir pirkėjų, ir pardavėjų

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės teigimu, visose šalies turgavietėse maistu prekiaujama „labai nedaug“.

„Halės“ turgavietę Vilniuje administruojančios bendrovės „Tugva“ vadovas Alvydas Bieliauskas sako, kad pirkėjų darbo dienomis sumažėjo iki 70 proc., tačiau veiklos riboti kol kas neketinama.

„Taip atsitiko, kad įvyko savireguliacija. Tiek sumažėjo pirkėjų srautai, pardavėjai patys įspėja, kad laikytųsi saugaus atstumo. Drastiškai žmonių srautai sumažėjo, apie 70 proc. darbo dienomis, sumažėjo atitinkamai ir prekybininkų pajamos ir jie nebeišeina į darbą, dabar jau nėra kokių 20-25 proc.“, – BNS sakė turgavietės vadovas.

Anot jo, specialių atstumų žymų ar atitvarų turgavietėje nebus: „Su veterinarijos specialistais žiūrėjome, stebėjome, todėl toks sprendimas“.

A. Bieliauskas pabrėžė, kad kai kurie pardavėjai, ypač senjorai, nutraukia veiklą, nes jiems rekomenduojama likti namuose ir labiau saugotis koronoviruso.

Bendrovės KTVG („Kalvarijų turgaus valdymo grupė“), administruojanti Kalvarijų turgavietę, vadovas Vytautas Kavaliauskas taip pat sako, jog pirkėjų labai sumažėjo. 

„Turguje yra tiek žmonių, kad vietos ten per dešimt metrų yra. Tai ką reguliuoti? Tokia erdvė, kad nėra ką reguliuoti. Nėra pirkėjų. Vienas kitas ateina“, – BNS teigė V. Kavaliauskas. 

Pasak jo, maisto prekybos salėse dirba ne visi pardavėjai. Nedirbantieji, žada turgaus vadovas, bus atleisti nuo mokesčių už vietų nuomą.  

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį paskelbė, kad maisto prekių parduotuvės, vaistinės privalo riboti pirkėjų srautus, apsipirkti uždrausta didesnėms nei dviejų žmonių grupėms, tarp pardavėjų privalu išlaikyti ne mažesnį kaip dviejų metrų atstumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lidle

Lidle portretas
pastoviai eilė,nes dirba tik kelios kasininkės.Tad ne pirkėjų srautą reik reguliuoti,o reik atidaryt daugiau kasų.

Vilija MK

Vilija MK portretas
Kai tiek daug užsikrėtė, tai susiorentavo... Na, kaip sako sena patarlė, -- geriau vėliau.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių