Quantcast

Pirkdami Vėlinių žvakeles netaupo

  • Teksto dydis:

Kitą savaitę minėsime Visų šventųjų dieną ir Vėlines. Įprastai lietuviai intensyviai pradeda joms ruoštis prieš savaitę. Tačiau prekybos tinklo „IKI“ duomenimis, šiemet pastebima, jog prekyba žvakėmis ir kitomis Vėlinėms skirtomis prekėmis suaktyvėjo dar gerokai prieš lapkričio 1-ąją. Be to, pirkdami Vėlinių žvakeles lietuviai netaupo – renkasi brangesnes.

„Aktyviausi žvakių ir kitų Vėlinėms skirtų prekių pardavimai dažniausiai pastebimi savaitę prieš lapkričio 1-ąją ir jai atėjus. Tačiau pastarųjų savaičių pardavimai rodo, kad šiemet lietuviai pradėjo ruoštis gerokai anksčiau, – kalba prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. – Galime numanyti, kad tokį pirkėjų aktyvumą lėmė tai, kad šiemet minėsime lapkričio 1-ąją šeštadienį. Todėl žmonės, idant sutaupytų laiko ir visą dėmesį galėtų skirti artimųjų kapų lankymui, pradėjo ruoštis Vėlinėms dar spalio pradžioje.“

Lyginant pastarųjų dviejų savaičių Vėlinėms skirtų prekių pardavimus su pernai metais tuo pačiu laikotarpiu, fiksuojamas 10 proc. augimas. Kita šių metų tendencija – auga brangesnių žvakių pardavimai. Tiesa, jos dažniausiai perkamos akcijų metu. Taip pat populiariausios išlieka mažesnės bei vidutinio dydžio stiklinės žvakės, įprastai sudarančios apie 70 proc. visų žvakių pardavimų. Mažiau populiarios tarp pirkėjų – didelės žvakės su įmantriais papuošimais.

Pastebima, kad plastmasinės žvakutės, nors jų kaina ir žemesnė, vis mažiau domina pirkėjus. „Pigiausios, mažos žvakutės šiemet kol kas tesudaro ketvirtadalį visų žvakių pardavimų. Matome, jog tokių žvakių pardavimai mažėja kasmet. Galbūt tokia tendencija ryškėja dėl to, jog lietuviai vis labiau įvertina brangesnių žvakučių pranašumą – aukštesnę kokybę, ilgesnį jų degimo laiką ir patogumą naudoti. Juk svarbu ne kiek žvakučių pastatysime, bet kad jos kuo ilgiau degtų Vėlinių vakarą“, – kalba A. Petraitis.

Prekybos tinklo „IKI“ parduotuvėse Vėlinėms skirtą prekių asortimentą šiemet sudaro tik lietuviškos žvakės. Taip pat dar gerokai prieš lapkričio 1-ąją pradėta prekiauti ir kitomis prekėmis, skirtomis kapų tvarkymui ir priežiūrai – dirbtinėmis gėlėmis, kapų vazomis ir žemėmis. Pastebima, kad populiariausios iš jų – dirbtinės gėlės. Jų pardavimai pastarosiomis dienomis auga kone kasdien.

„Vėlinių prekių mūsų tinklo parduotuvėse bus galima įsigyti ir po Vėlinių, kadangi kasmet pastebime, jog žmonės yra linkę lankyti kapus ir dar kelias savaites po lapkričio 1-osios. Manome, kad taip yra todėl, jog daugeliui neužtenka laiko aplankyti visus artimųjų kapus Vėlinių dieną“, – pasakoja A. Petraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių