Quantcast

Piketas prie Ūkio ministerijos – su vilties balandžiais

Grupė žmonių nepasitenkinimą dėl sprendimo pakeisti įmonės „Versli Lietuva“ vadovą Paulių Lukauską išreiškė viešu piketu. Ketvirtadienį perpiet gausus būrys piketuotojų  susirinko prie Ūkio ministerijos, kur viltį dėl skaidrios organizacijos ateities išreiškė 635 simboliniais balandžiais.

Taikios akcijos metu prie Ūkio ministerijos laiptų buvo išdėlioti 635 simboliniai balandžiai su užrašu: „Šalin rankas nuo verslios Lietuvos“. Pilietinę poziciją išreiškusi piliečių, nevyriausybinių organizacijų, jaunųjų verslininkų ir išeivijos lietuvių grupė piktinosi ne tik sprendimu atleisti buvusį įmonės vadovą, bet ir ministrės Birutės Vėsaitės bandymu į šias pareigas paskirti savo bendrapartietę.

Pasak akcijos organizatorių, 635 balandžiai simbolizuoja tokį pat skaičių sėkmingai savo veiklą „Verslios Lietuvos“ pagalba pradėjusių įmonių, kurios į mūsų šalį pakvietė sugrįžti daug gabių specialistų.

Įžvelgia korupciją

„Verslo bendruomenė mano, kad pono Lukausko atleidimas iš „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigų yra visiškai nepagrįstas, ir už to gali slypėti visiškai kiti tikslai. Visi žinome, kad įmonėje yra nepanaudota 55 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų. Visuomenė bijo, kad yra gviešiamasi panaudoti šiuos pinigus kitais tikslais“, – sakė vienas iniciatyvinės grupės „Šalin rankas nuo verslios Lietuvos“ organizatorių Tadas Langaitis.

Jaunieji verslininkai tiki, kad P. Lukauskas veikė skaidriai ir tikisi, kad įmanoma suorganizuoti naują konkursą, kurį įgyvendintų profesionali vadovų atrankos įmonė. Piketuotojai deda viltis, kad naujuoju vadovu bus išrinktas toks pat politikos profesionalas, koks buvo ir P. Lukauskas.

„Manome, kad ministrė gali tai įgyvendinti ir parodyti gerą pavyzdį. Parodyta nepagarba verslo bendruomenei yra lūžio taškas. Siūlymai ir kalbos apie naujus laikus daugeliui skaidriai veikiančių verslininkų, kurie kuria naujas, inovatyvias ir į eksportą orientuotas įmones, yra nesuprantamos“, – teigė T. Langaitis.

Buvo geras vadovas

Prie ministerijos laiptų šiandien pasirodė ir ne vienas paramą iš „Verslios Lietuvos“ gavęs bei sėkmingai verslą plėtojantis verslininkas. Vienas tokių, įmonės „Transfer Go“ įkūrėjas ir vadovas Daumantas Dvilinkas, taip pat gynė buvusį pavyzdinės įmonės vadovą.

„Mes gavome labai nemažai paramos iš „Verslios Lietuvos“. Ta parama, kurią mes gauname jau dvejus metus, daugiausia yra nematerialinė, nes labai svarbu geri patarimai, pažintys ir užtarimas pradedant naują verslą. P. Lukauskas suteikė mums galimybę kažką kurti Lietuvoje – viena iš jo didžiausių vertybių ir yra tai, kad jis tiki jaunais žmonėmis“, – gynė buvusį „Verslios Lietuvos vadovą“  jis.

Jaunasis verslininkas mano, kad žingsnis atleisti P. Lukauską nebuvo teisingas. „Tai yra grynai partinis sprendimas. Tai, kad P. Lukauskas neskyrė savo pareigoms viso laiko, puikiai žinome, nes toks susitarimas buvo priimtas dar prieš jam pradedant eiti pareigas“, – sakė D. Dvilinkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
Ir vel konservai savo klapciukus gelbsti.

juokais

juokais portretas
Tikiuosi balandžiai ne GMO? :)

125

125 portretas
Turime šaunaus jaunimo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių