Quantcast

Pigiausių produktų krepšelis liepą – 7,6 proc. pigesnis nei prieš metus

  • Teksto dydis:

Pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis šalies parduotuvėse liepą buvo 4,39 euro (7,6 proc.) pigesnis nei tą patį mėnesį prieš metus, rodo kainų palyginimo portalo „Pricer.lt“ analizė.

Palyginti su 2021 metų birželiu, krepšelis pabrango 0,04 euro (praktiškai 0 proc.).

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina liepą, palyginti su birželiu, buvo 0,20 euro (0,5 proc.) mažesnė, palyginti su praėjusių metų liepa, – 1,61 euro (4,1 proc.) didesnė.

Reitinge su pigiausiu krepšeliu yra „Iki“, jo kainą sumažinęs 2,03 euro. „Barbora“ sumažino kainas 0,22 euro ir lieka antroje vietoje. „Rimi“ padidino krepšelio kainą 3,27 euro ir krinta į trečią vietą. „Norfa“ sumažino krepšelio kainą 2,59 euro ir atsistojo į ketvirtą vietą. „Maxima“ nekeitė kainų ir liko penktoje vietoje. E-Rimi pakelia kainą 0,34 euro ir yra paskutinėje vietoje.

Iš „Pricer.lt“ stebimų 52 prekių kainų brango 22 prekės, pigo 26 prekės.

Iš viso 10 proc. ir daugiau brangsta 11 prekių iš 52 stebimų. Labiausiai brangusios prekės – juoda duona, kava, bulvės, silkė, pomidorai, šokoladas, aliejus.

Labiausiai, 10 procentų ir daugiau, pigusių prekių, palyginti su praėjusių metų birželiu, yra 11. Labiausiai pinga obuoliai, dešros, mėsos gaminiai, pomidorų sultys, batonas, juodoji arbata, kiaušiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Na nors nepūskite arabų, niekas Lietuvoje NEATPIGO viskas tik brango brangsta ir dar brangs, žinoma eilinių piliečių pajamos tai stovi vietoje ar net pinga.

Akivaizdauskas

Akivaizdauskas portretas
Mėnesinė infliacija 4.5 % Lietuvoje, o matai prekių krepšelis atpigo. Nejuokinkit žmonių su tokia reklama prekybos tinklui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių