Quantcast

Personalizuoti bilietai: „Rammstein“ koncertas – tik pradžia?

  • Teksto dydis:

Vingio parke pristatyta tvorų, taip ruošiamasi būsimam vokiečių grupės „Rammstein“ koncertui. Jis įvyks jau kitą savaitę, gegužės 22 dieną. Gerbėjai, perkantys bilietus į šios grupės koncertą turėjo nustebti, nes ant kiekvieno bilieto turi būti nurodytas jų vardas ir pavardė. Kam to reikia LNK reportaže pasakojo koncertą organizuojančios įmonės vadovas Aleksandras Karablikovas.

– „Live Nation Lietuva“, kaip didžiausias Baltijos šalių organizatorius nuo šio renginio įvesti bilieto personalizavimą. Tai yra veiksmingiausias būdas apsaugoti bilietą nuo perpardavimo ir nuo apgaulingo perpardavimo, vienas ar kitas veiksmas yra nelegalūs. Aš manau, kad ir visiems kitiems mūsų renginiams visi bilietai bus personalizuoti. Ant kiekvieno bilieto esamas vardas, pavardė turi sutapti su vardu ir pavarde asmens, kuris realiai eina į renginį.

– Tai atsiranda žmonių, kurie daro versliuką: prisiperka bilietų ir paskui juos brangiau parduoda?

– Taip, šiame aspekte yra du kampai. Pirma, yra kas prisiperka bilietų ir parduoda. Tai nelegalu, nes figūruoja mokesčių klausimas. Antras dalykas, žmonės pardavinėja tą patį bilietą po kelis kartus. Tuomet žmogus, kuris įeina į renginį ne pirmas, tiesiog negali įeiti į renginį, nes kažkas jau nuskanavo tą bilietą.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Tai galima papulti ir ant sukčių?

– Nėra daug tokių atvejų, bet pasitaiko. Mes visą laiką bendradarbiaujame su policija, žmonės pakankamai dažnai kreipiasi į policiją, kai įvyksta tokie dalykai. Pasitarėme su užsienio kolegomis. Pasirodo, personalizuoti bilietai begalė metų jau galiojo kitose šalyse, prieš du ar tris metus tai įvedė Latvija ir Estija didiesiems renginiams, nuo šių metų tas yra ir Lietuvoje.

– Tai organizatorių pasitarimas buvo ar atlikėjai irgi norėjo, kad taip būtų prekiaujama?

– Šioje vietoje tai atlikėjų pageidavimas prisidėjo ir mes pritarėme. Taip, nes jei norime visais keliais eiti į Europą, kodėl šitoje vietoje turėtume vis dar gyventi sovietų ekonomikoje?

O apie personalizuotus bilietus į lietuvių atlikėjų renginius pasakojo prodiuseris Martynas Tyla.

– Kaip yra su lietuvių atlikėjais, ar į jų koncertus reikėtų personalizuotų bilietų?

– Manau, kad ateityje reikės ir tai yra visiškai suprantama. Personalizacija yra daroma visame pasaulyje, tiems atlikėjams, kurie yra labai populiarūs, į kurių koncertus ir renginius bilietai išperkami per dieną, kelias valandas ar net kelias minutes. Šiai dienai mes Lietuvoje tokių atlikėjų neturime. Visiškai suprantami tokie žingsniai, nes vis dėlto, kai kurie žmonės bando nesąžiningai užsidirbti, nupirkdami iš anksto bilietų ir vėliau juos perparduodami. Personalizacija yra neišvengiama, tai tik laiko klausimas.

– O koks yra perpardavinėtojų mastas, ar daug jų Lietuvoje?

Jei norime visais keliais eiti į Europą, kodėl šitoje vietoje turėtume vis dar gyventi sovietų ekonomikoje?

– Jeigu renginys yra labai populiarus, tokių pavyzdžių yra buvę. Dėl oro, vykstant į Kauną, tą pačią dieną, tarkime, žiemą, snygis, ir norima parduoti bilietus, tai išskirtinis variantas. Bet perpardavinėtojų tikrai yra, būna, mes patys stebime ir matome. Na, o jei labai labai populiarus atlikėjas ir jis per dieną sugeba parduoti 10 tūkst. bilietų, natūralu, kad tokių ir atsiras. Klausimas yra kitoks: kada tai įvyks Lietuvoje? Greitu metu personalizuotų bilietų su Lietuvos atlikėjais nebus, bet ateityje, kokių penkių metų bėgyje, taip.

– O kiek perpardavinėtojai prašo už bilietus?

– Jei bilietas kainuoja šimtą eurų, jei yra didžiulė paklausa, visiškai tikėtina, kad bilieto kaina gali šoktelėti ir iki šimto penkiasdešimt, ir dviejų šimtų eurų. Jei žmonės sutinka mokėti tiek, kodėl gi ne. Bet reikia žinoti, kad perkant bilietą iš perpardavinėtojo, rizikuojama. Pačiam teko neseniai įsigyti bilietą į Harry Styles koncertą, tai teko personalizuoti bilietą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisižaidė .............

prisižaidė ............. portretas
pakviestos mergos skundžiasi iki dabar apie prievartautojus ...................

jaunius

jaunius portretas
narkotiku reklauotojai pabege is psicu stovyklos laisves partijos kolegos bilietai visie s valdziagalviu atstove s surajevas ingrida ausrine raske s;;;;;;;llli asius visi vienoje vietoje

to Aha nu jo

to Aha nu jo portretas
ne naujiena, gimsta žmogus, gauna kažkokį kodą ir įrašą ir jau asmens duomenys nutekėjo :))))))))))
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių