Quantcast

Pernai gauti 33 pranešimai apie mirtinus įvykius darbe

Valstybinėje darbo inspekcijoje (VDI) pernai buvo gauti 33 pranešimai apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė, ir 125 pranešimai, kai buvo sunkiai pakenkta darbuotojų sveikatai.

Kaip skelbia Statistikos departamentas, mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe skaičius, lyginant su 2019 metais, sumažėjo šešiais atvejais (15 proc.), o sunkių – nesikeitė.

Mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe skaičius, tenkantis 100 tūkst. darbuotojų, pernai. buvo 2,6, o sunkių nelaimingų atsitikimų darbe – 9,6.

Per 2020 metus, išankstiniais duomenimis, daugiausiai mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų darbe įvyko transporto ir saugojimo, statybos, apdirbamosios gamybos, žemės ūkio, miškininkystės, administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse.

Be eismo įvykių, kurių metu aštuoni darbuotojai žuvo, per 2020 metus statybos darbai buvo pavojingiausi nelaimingiems atsitikimams darbe įvykti – juos atliekant įvyko penki mirtini ir aštuoniolika sunkių nelaimingų atsitikimų darbe. Atliekant sandėliavimo, pakrovimo, iškrovimo darbus žuvo keturi darbuotojai bei 25 darbuotojai patyrė sunkias traumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių