Quantcast

Paskirstytos lėšos fizinio aktyvumo plėtrai

  • Teksto dydis:

Paskirstytos Sporto rėmimo fondo lėšos projektams, susijusiems su fizinio aktyvumo veiklomis, jų plėtros skatinimu. 113 projektų paskirstyta daugiau nei 5,2 mln. eurų. Projektai bus įgyvendinami 2020–2023 metais.

Fizinį aktyvumą skatinantys projektai, kaip teigiama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) pranešime, atrinkti konkurso būdu, finansavimas paskirtas geriausiai fondo reikalavimus atitikusiems projektams.

Finansavimą gavo įvairių sporto federacijų, asociacijų, klubų, nevyriausybinių organizacijų, savivaldybių, švietimo įstaigų ir kitų organizacijų projektai.

Lietuvos sveikuolių sąjungos projektas „Fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos skatinimas“, kuriam skiriama per 69 tūkst. eurų, – tai projektas, kurio metu numatomi renginiai visoje Lietuvoje: prezidento taurės turnyras „EUROFIT“, grūdinimosi šventė „Palangos ruoniai“, konferencijos, sveikatingumo ir sporto stovyklos įvairioms amžiaus grupėms, sveikatos mokyklos, žygiai, 25 metrų eketės ledinės varžybos, paskaitų turai mokyklose ir bendruomenėse. Projekto metu įvyks 121 renginys, juose numatoma sulaukti daugiau nei 20 tūkst. dalyvių.

Lietuvos šaulių sąjunga, įgyvendindama projektą „Šauliai kviečia sportuoti“, kuriam skiriama per 98,5 tūkst. eurų, ypatingą dėmesį skirs jaunimo fiziniam aktyvumui – į įvairias sporto veiklas per trejus metus planuojama sukviesti 30 tūkst. dalyvių. Šauliai surengs Jaunimo sporto žaidynes, kuriose dalyvaus 11-18 metų amžiaus vaikai iš visų Lietuvos savivaldybių. Taip pat 10-ies miestų jaunimą nuo 14 metų kvies išmėginti naujas fizinio aktyvumo veiklas įveikiant šaulišką kliūčių ruožą. 10-yje Lietuvos miestų vyks vaikams ir jaunimui šaulių rengiama Žiemos sporto šventė.

Lietuvos regbio federacija, populiarindama šią sporto šaką ir sveiką gyvenseną, į regbio treniruotes kvies 1–4 klasių mokinius, gyvenančius Marijampolėje, Telšiuose, Birštone, Kauno mieste ir rajone. Projektui „Pradėk draugystę su nekontaktiniu regbiu!“ skiriama 28,7 tūkst. eurų.

Fizinio aktyvumo veiklų finansavimo konkursui iš viso buvo pateikta 381 paraiška, bendra prašomų lėšų suma – 29,7 mln. eurų.

Konkurso reikalavimus atitikusius projektus vertino ekspertai, po to – ministro sudaryta Sporto projektų komisija. Į Sporto projektų komisijos sudėtį įeina Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), kelių sporto federacijų, taip pat ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos, asociacijos „Sportas visiems“, sporto asociacijų, Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto, ministerijų, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir kt. atstovai. Ministerija taip pat siūlė nevyriausybinėms sporto organizacijoms ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovams dalyvauti komisijos veikloje stebėtojų teisėmis.

Birželio pradžioje jau buvo paskirstytos Sporto rėmimo fondo lėšos neįgaliųjų sporto plėtrą skatinantiems sporto projektams, susijusiems su fizinio aktyvumo veiklomis. Devyniems projektams skirta daugiau nei 530 tūkst. eurų.

Taip pat paskirtas finansavimas dar vienos sporto bazės plėtrai ir remontui – beveik 115,4 tūkst. eurų numatyta Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos sporto salės atnaujinimui Raseiniuose. Tai bus 11-ta sporto bazė, kuriai šiemet skiriamas finansavimas. Birželio pradžioje jau buvo paskirstytos lėšos 10 sporto bazių plėtrai ir remontui. Iš viso sporto bazių plėtrai ir atnaujinimui šiemet, ŠMSM pateiktais duomenimis, paskirstyta 2,7 mln. eurų, iš jų neįgaliųjų sporto plėtrai atiteko daugiau nei 441 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių