Quantcast

Pasirašytas susitarimas dėl socialinio draudimo išsaugojimo dirbant nuotoliu užsienyje

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pasirašė bendrąjį Europos Sąjungos (ES) susitarimą dėl socialinio draudimo išsaugojimo dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio.

Ministrė susitarimą pasirašė balandžio 23 dieną, jis įsigaliojo gegužės 1–ąją, penktadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Susitarime numatyta, kad kitoje ES narėje nuotoliniu būdu dirbantis darbuotojas galės išsaugoti socialinį draudimą toje valstybėje, kurioje jo darbdavys turi registruotą buveinę ar veiklos vietą, jei tarpvalstybinis nuotolinis darbas gyvenamosios vietos valstybėje sudaro mažiau kaip 50 proc. viso darbo laiko.

Pranešime skelbiamas susitarimo tikslas – nustatyti pagrindinius principus ir palengvinti teisės procedūrų taikymą nuotoliniu būdu dirbantiems darbuotojams, kai situacija yra susijusi su keliomis valstybėmis narėmis.

Ministerija tikisi, kad supaprastinus darbo pažymėjimų išdavimą nuotoliniu būdu dirbantiesiems sumažės už tai atsakingų įstaigų administracinė našta.

Susitarimas taikomas tik tuo atveju, jei abi suinteresuotos valstybės narės yra pasirašiusios tokį susitarimą.

Prie susitarimo jau yra prisijungusios Austrija, Belgija, Čekija, Kroatija, Suomija, Prancūzija, Vokietija, Italija, Lichtenšteinas, Liuksemburgas, Malta, Lenkija, Portugalija, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Slovėnija, Slovakija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių