Quantcast

Parodoje Dubajuje – net du Lietuvos stendai

  • Teksto dydis:

Tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „GULFOOD 2017“, kuri vyks vasario 26 – kovo 2 dienomis Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, bus įrengti net du Lietuvos stendai. Juose savo produkciją pristatys 20 mūsų šalies žemės ūkio ir maisto pramonės įmonių.

Kasmet vykstanti paroda sulaukia didelio maisto produktų ir gėrimų sektoriaus gamintojų, esamų ir potencialių vartotojų – importuotojų, eksportuotojų, didžiųjų prekybos centrų atstovų, didmenininkų dėmesio. Šiemet vyksiančioje parodoje ketina dalyvauti daugiau nei 5000 dalyvių, laukiama apie 95 tūkst. prekybos atstovų iš 180 pasaulio šalių. Parodoje bus pristatomi gėrimai, šaldyti produktai, mėsos, pieno produktai, duona ir jos kepiniai, ekologiški produktai ir kt. Parodos „GULFOOD 2017“ metu vyks įvairūs seminarai, konferencijos, inovacijų apdovanojimai.

Parodos „Gulfood 2017“ metu dviejuose Lietuvos stenduose pieno produktus pristatys bendrovės „Žemaitijos pienas“, „Rokiškio sūris“, „Vilkyškių pieninė“, „Marijampolės pieno konservai“, „Pieno žvaigždės“, „Litamilk“, „Pienas LT“. Konditerijos gaminius – „Vilniaus pergalė“, „Naujoji rūta“, „Viktorija ir partneriai“, „Mantinga“. Gaminius iš grūdų, bulvių – „Kauno grūdai“, „Amber pasta“, „Malsena plius“, „Grainmore“, „Cerera foods“, „Naujasis Nevėžis“. Daržoves ir grybus  – „AUGA Group“, žuvies gaminius – „Vičiūnai ir ko“. Alų ir kitus gėrimus  – „Gubernija“.

Šių įmonių dalyvavimą parodoje organizuoja VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra. Šioje parodoje Lietuva dalyvauja jau septintą kartą.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2016 m. lietuviškos kilmės produktų į Jungtinius Arabų Emyratus buvo eksportuota už 31 mln. EUR. Palyginus su 2015 m., eksportas išaugo 4 kartus. Daugiausiai į JAE eksportuota gaminių iš javų, nealkoholinių ir alkoholinių gėrimų bei acto, pieno ir pieno produktų, kiaušinių, natūralaus medaus ir kt.


Šiame straipsnyje: DubajusstendaiLietuvaįmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Parodoje bus pristatomi gėrimai, šaldyti produktai, mėsos, pieno produktai, duona ir jos kepiniai, ekologiški produktai ir kt -kiek supratau mesos gaminius pristatys "Gubernija"(alus ir kt.)?-originalu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių