Quantcast

Iš parduotuvių lentynų dingus druskai, VMVT imasi sprendimų

Lietuvoje pastaruoju metu net kelis kartus išaugus įvairių rūšių valgomosios druskos pardavimams, prekybos tinklai ieško įvairiausių alternatyvų, kad kuo greičiau papildytų savo asortimentą. Šios žaliavos, kurios nemaža dalis buvo įsivežama iš skirtingų tiekėjų, taip pat ir iš Ukrainos, tiekimas yra sutrikęs. 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), sulaukusi vieno iš prekybos tinklų prašymo ir atsižvelgdama į susidariusią situaciją, taikys laikiną išimtį ir leis vieną mėnesį valgomąją druską šio tinklo parduotuvėse pardavinėti be lietuviško ženklinimo etiketėje.

Jeigu tokių prekybininkų prašymų bus daugiau, kiekvieną atvejį dėl išimties taikymo VMVT vertins atskirai.

Nepaisant pritaikytos išimties, visa pirkėjui būtina informacija lietuvių kalba turės būti pateikta šalia šio produkto pačioje prekybos vietoje.

„Šiuo atveju, priimdami tokį sprendimą, puikiai suprantame dabartinę padėtį ir norime pagelbėti prekybininkams užtikrinti greitesnį deficitu tapusio produkto patekimą į parduotuvių lentynas ir vartotojų poreikių užtikrinimą. Tačiau maisto sauga taip pat privalo būti pasirūpinta, vartotojams svarbiausia informacija apie maisto produktą turi būti prieinama ir aiškiai matoma dar iki jį įsigyjant“, – sako VMVT direktoriaus pavaduotoja Jurgita Bakasėnienė.

Tarnyba taip pat primena parduodantiems druską smulkiesiems prekiautojams, jos perpardavinėtojams – prekyba šiais maisto produktais gali būti vykdoma tik turint VMVT leidimą tokiai veiklai. Kitu atveju tai laikoma nelegalia ūkine komercine veikla ir identifikavus tokius pardavėjus, jiems bus taikomos atitinkamos sankcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Kauno stoties turguje pilna druskos ,ukrainietiška 1,20€ ,tokiu atveju reikėtų pasidomėti kaip tiesiai iš parduotuvės į turgų ,vis dėlto situacija ne ta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių