Quantcast

Sustabdyta parama daugiabučių renovacijai

  • Teksto dydis:

Valstybės parama daugiabučių renovavimui laikinai sustabdyta dėl išaugusių darbų apimčių, tvirtina Finansų ministerija. Jos teigimu, papildomą finansavimą turėtų skirti Aplinkos ministerija.

"Iš šių metų biudžeto šiems tikslams buvo skirta 10,1 mln. eurų. Tačiau dėl labai padidėjusių renovacijos apimčių lėšų poreikis išaugo. Tad situacijai išspręsti Aplinkos ministerija tarp savo programų ir priemonių padarys perskirstymus", - BNS pranešė Finansų ministerija.

Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta BNS antradienį teigė, kad parama iš valstybės biudžeto, iš kurio finansuojama 100 proc. renovavimo projektų administravimo, jų parengimo ir statybos techninės priežiūros darbų, sustabdytas laikinai.

Anot jo, mokėjimai nevyksta jau porą savaičių, trūkumas nesiekia 1 mln. eurų. BNS šaltinių teigimu, rangovai pinigų negauna nuo rugpjūčio mėnesio, bet agentūros raštas juos pasiekė tik rugsėjo 21 dieną.

Daugiabučių renovavimas finansuojas iš valstybės biudžeto ir Europos investicijų banko lėšų, kurias skirto komerciniai bankai. Valstybė finansuoja 40 proc. visų renovavimo darbų - 15 proc. sudaro biudžeto lėšos, o dar 25 proc. - Klimato kaitos specialios programos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių