Quantcast

Pandemijos laikotarpiu verslo skolos „Sodrai“ išaugo tris kartus

  • Teksto dydis:

Pandemijos laikotarpiu verslo skolos „Sodrai“ išaugo tris kartus, tačiau daugelis COVID-19 paveiktų įmonių sutarė atidėti įsipareigojimų „Sodrai“ vykdymą penkeriems metams.

„Sodra“ iš viso priėmė 7400 sprendimų atidėti 129 mln. eurų socialinio draudimo įmokų supaprastinta tvarka. Didžiąją dalį įmokų – 115 mln. eurų – atidėjo į COVID-19 paveiktų įmonių sąrašus įtraukti verslai, likusią dalį – savarankiškai dirbantys gyventojai ir įmonės, nelaikomos paveiktomis COVID-19.

Skaičiuojama, kad karantino laikotarpiu susidariusios skolos „Sodrai“, kurių įmonės nesumokėjo per du mėnesius karantinui pasibaigus ir dėl kurių atidėjimo nesikreipė, galėtų siekti 10 mln. eurų. Kita vertus, pastebima, kad nors ir vėluodamos dalis įmonių šiuos įsipareigojimus padengia.

„Daugelis įmonių, kurios pateikė prašymus netaikyti sankcijų karantino laikotarpiu ir įmokų nemokėjo, kreipėsi į „Sodrą“ ir susitarė dėl įmokų atidėjimo artimiausius penkerius metus. Tad nors verslo įsipareigojimai išaugo reikšmingai ir pasiekė aukščiausią lygį per pastarąjį dešimtmetį, dėl didžiosios dalies nesumokėtų įmokų verslas susitarė ir įsipareigojo jas sumokėti ateityje.

Šiandien daugelis įmonių, patyrusių COVID-19 poveikį, toliau veikia, moka einamąsias socialinio draudimo įmokas už savo darbuotojus, o per karantiną susidariusius įsipareigojimus, kaip ir sutarta, turės padengti pagal grafikus“, – pranešime cituojamas „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježy Miskis.

Karantino laikotarpiu „Sodra“, bendradarbiaudama su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) iš viso sulaukė daugiau nei 16 tūkst. draudėjų prašymų netaikyti sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Aš sakyčiau ne verslo , o B U R Ž U J Ų .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių