Quantcast

A. Palionis: dėl gaisro nuostoliai ūkininkams nėra milijoniniai, ES pinigų neprireiks

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis tikina, kad nesinaudos Europos Sąjungos pinigais, kompensuojant žalą, kurią patyrė ūkininkai dėl kilusio padangų gaisro Alytuje. Pasak jo, kompensuotinos sumos nėra milijoninės, todėl bus išsiversta ir su pinigais iš valstybės rezervo.

„Tikrai nereikės ES pinigų, kompensuoti bus galima iš valstybės rezervo, nekalbame apie labai didelius pinigus“, – LRT radijui antradienį sakė A. Palionis.

„Iš dabartinės užterštos zonos viena diena supirkti pieną po 30 centų – (pieno produkcijos. – ELTA) yra 7,5 tonos – (kainuoja. – ELTA) apie 2200 eurų (...). Gyvulių yra 1,2 tūkst., rapsų pasėta yra 330 hektarų. Tai kompensavimas 330 hektarų rapsų (kainuotų. – ELTA) 120 tūkst. eurų. Tai nėra milijoninės sumos“, – vardijo kompensuotinos produkcijos įkainius ministras.

Ministras pažymėjo, kad kilęs gaisras neturėtų ilguoju laikotarpiu neigiamai atsiliepti ūkininkams. Pasak jo, jei nebus sugadintas Lietuvos, kaip pieno produktus eksportuojančios valstybės, įvaizdis, žala bus labai maža.

„Aš manau, kad, jeigu mes atsakingai elgsimės (...), jei iš tos (užterštos. – ELTA) zonos pienas nepateks į perdirbimą, jokio poveikio nebus tarptautinei rinkai“, – kalbėjo A. Palionis.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu iš prekybos atšaukta dalis pieno produktų. Sprendimas iš rinkos surinkti 382 tonas pieno gaminių buvo priimtas dėl atsargumo, įvertinant faktus, kad šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai per gaisrą Alytuje kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas, teigė ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių