Quantcast

Padidinus ligos pašalpas, padaugėjo oficialiai sergančiųjų

  • Teksto dydis:

Nuo šių metų pradžios padidinus ligos pašalpas, maždaug trečdaliu padidėjo oficialių ligos atvejų skaičius, informuoja „Sodra“.

Pirmąjį šių metų ketvirtį iš viso užfiksuota 214,4 tūkst. laikinojo nedarbingumo atvejų. Tai yra 36,4 proc. daugiau nei atitinkamą 2014 metų laikotarpį.

Šiemet per tris mėnesius ligos pašalpoms išleista 50,5 mln. eurų – tai yra 32,6 proc. arba 12,4 mln. eurų daugiau nei prieš metus.

„Per krizę sumažėjus pašalpoms ligos atvejų skaičius ir išmokų suma susitraukė trečdaliu. Tad kaip prognozavome, išmokas atstačius, jos grįžo į buvusį lygį. Į tai atsižvelgėme ir planuodami šių metų biudžetą“, – pranešime spaudai teigė „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Šiemet gydytojui išrašius nedarbingumo pažymėjimą, už pirmąsias dvi laikino nedarbingumo dienas ne mažesnę kaip 80 proc. vidutinio darbo užmokesčio ligos pašalpą moka darbdavys. Nuo trečios dienos 80 proc. užmokesčio dydžio pašalpa mokama „Sodros“ biudžeto lėšomis.

Per krizę, nuo 2009 metų gegužės 1 dienos iki šių metų, už 3-7 nedarbingumo dienas „Sodra“ mokėjo tik 40 proc. kompensuojamojo uždarbio dydžio ligos pašalpą.

2014 metais gyventojai iš viso pateikė 553 tūkst. prašymų ligos pašalpai gauti. Pernai gyventojams iš viso išmokėta 141 mln. eurų ligos pašalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekeista

nekeista portretas
Tai nereiškia, kad žmonės neserga imdami nedarbingumo lapelius. Anksčiau aš pati eidavau į darbą sirgdama, tą patį darė ir daugelis pažįstamų. O dabar imsiu nedarbingumo lapelį. Nematau čia nieko keisto. Jei jau kažką įtarinėjate, tai kreipkitės į tuos, kas juos išrašo.

Lukaaa

Lukaaa portretas
Tik nereikia , serga "dirbtinai". nes apsimoka gydytojai susimokėti , ne taip kaip anksčiau. Ypatingai "serga" valstybininkai ir biudžetininkai. Pažįstama policininkė pastoviai arba "serga", arba "serga" jos vaikas.

Vilija

Vilija portretas
Paskutinius metu sunkiai sirgau, reikejo daug naudoti vaistų, dalis is ju nekompensuojami,gulejau keleta kartu ligonineje po plastakos operacijos, nei kelti nei nešti, gavau ne pinigus o išmalda is SODROS, ppo vienos operacijos ejau po 5 dienu i darba, nes reikejo gyventi ir dukra islaikyti. Dabar jai tik sergu imu biuleteni ramia sazine darbo stažas 30 metu, todel biuletenis man reikalingas ir as ji imu gydytis, o mokant tik 80 procentu taip pat yra nuostolis nes alga mano maza.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių