Quantcast

A. Pabedinskienės patarėjas: neišmokėtų pensijų kompensavimo šaltiniai - kitą savaitę

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ministerija turi numačiusi konkrečius šaltinius, iš kurių dar žiemą gali būti pradėta grąžinti per krizę sumažinta ir neišmokėta pensijų dalis. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis BNS sakė, kad ministerijos įžvalgos Politinei tarybai bus pristatytos kitą savaitę.

"Realūs šaltiniai tam tikri yra, biudžete yra galimybių. Tačiau Vyriausybė yra koalicinė - mes nenorime sukalti tam tikrų "kuoliukų". Kitą savaitę mūsų pasiūlymai bus pristatyti Politinei tarybai, kuri priims sprendimą", - BNS sakė A.Malinovskis.

Apie tai, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija mato galimybių pradėti pensijų kompensavimą, trečiadienį paskelbė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

"Nusavinta pensijų dalis bus grąžinta. Tą pradėsime daryti jau nuo pavasario, gal net nesulaukus pavasario", - trečiadienį Žinių radijui pareiškė politikė.

Ji pranešė antradienį susitikusi su socialinės apsaugos ir darbo ministre "darbiete" A.Pabedinskiene ir aptarusi neišmokėtų pensijų dalies grąžinimo galimybes.

"Ministrė turi atlikusi skaičiavimus, matome, iš kur galima paimti pirmuosius pinigus ir pradėti grąžinti, ir tas procesas labai greitai pradės judėti į priekį", - tikino L.Graužinienė.

A.Malinovskis BNS sakė, kad susitikimas su L.Graužiniene buvo diskusinio pobūdžio.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius atsargiau kalba apie pensijų dalies grąžinimo terminus. Antradienį po susitikimo su šalies prezidente jis žurnalistams sakė, kad Vyriausybė rengia programą, kaip kompensuoti pensijas. Ji, pasak Vyriausybės vadovo, turėtų būti patvirtinta iki liepos 1-osios. Žadama kompensacijas išmokėti iki 2016 metų.

Skaičiuojama, kad per krizę sumažintai pensijų daliai kompensuoti reikėtų ne mažiau kaip 1-1,2 mlrd. litų.

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią "Sodrą", Seimas 2009 metų gruodį buvo nutaręs dvejiem metams - 2010-2011-iesiems - "apkarpyti" daugelį pensijų ir įvairių socialinių išmokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vv

Vv portretas
Ne kartą buvau rašęs, kad pensijas galima gražinti dalimis ir nereikės iš karto turėti milijardo. Taip pat nekurti naujos pensijų gražinimo strategijos.o panaudoti jau anksčiau taikytą, tuomet irgi ne iš karto buvo gražintos pensijos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių