Quantcast

„Oro navigacijos“ valdybos pirmininkas: aviacijos verslo laukia dideli iššūkiai

Pasaulio oro bendrovėms stabdant skrydžius, Lietuvos skrydžių valdymo bendrovės „Oro navigacija“ veiklos apimtys šiomis dienomis, palyginti su pernai, smuko apie 50 proc., o kitą savaitę jos smuks apie 90 proc., sako įmonės valdybos pirmininkas.

Dangirutis Janušas BNS sakė, kad įmonės vadovybė įpareigota per kelias savaites peržiūrėti šių metų verslo planą, nes jos laukia dideli iššūkiai.  

„Šiandien ryt, palyginti su tomis pat dienomis pernai, mūsų aptarnaujamų skrydžių mažėja 50 proc., savaitės pabaigoje bus minus 75 proc., o kitą savaitę minus 90 proc. Turime pakankamai didelių iššūkių, nes nenorime atleisti žmonių, turime juos išlaikyti“, – BNS sakė įmonės „Verslo konsultacijų spektras“ vadovas D. Janušas, valdyboje dirbantis kaip nepriklausomas narys.     

„Šiame versle bus daug iššūkių“, – pridūrė jis.

„Oro navigacijos“ valdyba trečiadienį patvirtino 2019 metų veiklos rezultatus, kurie, pasak valdybos pirmininko, buvo labai geri. Pasak jo, bendrovė turi sukaupusi rezervą, kurį panaudos sunkmečiu.

D. Janušo teigimu, pagal tarptautinį reglamentavimą skrydžių valdymo bendrovės dalijasi rizika su oro linijomis, todėl tikimasi per dvejus metus atgauti prarastas pajamas. Vis dėlto, anot jo, neaišku, ar milžiniškų nuostolių patiriančios aviakompanijos vėliau norės dalintis.    

„Oro navigacijos“ vadovas Mindaugas Gustys pirmadienį BNS sakė, kad šią savaitę bus didžiausi pokyčiai - skrydžius atšaukia „Air Baltic“, LOT, SAS, „Wizz Air“ ir kitos oro bendrovės.

Bendrovė BNS pranešė, kad per pastarąsias tris dienas, palyginti su tiuo pat laiku pernai, bendras Lietuvos oro erdvėje aptarnautų skrydžių skaičius mažėjo 40 proc. iki 1090 skrydžių per parą, o tranzitinių - 42,9 proc. iki 796.

Kovo 16-18 dienomis daugiausia tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusiją – 261 skrydis (beveik 20 proc. mažiau nei pernai), po to sekė Vokietija su 118 skrydžių (52,2 proc. mažiau), Latvija – 41 skrydis (55,4 proc. mažiau).

Iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Vokietiją – 23 skrydžiai (21 proc. daugiau), Jungtinę Karalystę – 20 skrydžių (23 proc. mažiau) ir Latviją – 16 skrydžių  (5,9 proc. mažiau).

Daugiausia skrydžių į Lietuvą vyko iš Vokietijos – 26 (44,4 proc. daugiau), Jungtinės Karalystės – 19  (26,9 proc. mažiau) ir iš Latvijos – 12 (29,4 proc. mažiau). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių