Quantcast

Oficialus nedarbas Lietuvoje lapkritį nepakito – 8,3 proc.

  • Teksto dydis:

Registruotas nedarbas šalyje lapkritį nepakito – kaip ir prieš mėnesį, darbo neturintys žmonės sudarė 8,3 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų, ketvirtadienį pranešė Užimtumo tarnyba.

Jos duomenimis, gruodžio 1-ąją šalyje darbo ieškojo 145,8 tūkst. gyventojų – 0,8 proc. daugiau nei prieš mėnesį, o į tarnybą dėl darbo kreipėsi 24,6 tūkst. asmenų – 6,5 proc. mažiau nei spalį.

Tarnybos atstovės teigimu, lapkritį sumažėjus darbo pasiūlymų jo paieškos gali trukti ilgiau.

„Mažiau kreipėsi naujų klientų. Tačiau ieškantiems darbo užimtumo galimybės mažėja. Kitaip tariant, dėl sumažėjusio darbuotojų poreikio darbo neturintiems žmonėms įsidarbinti yra sunkiau, todėl daliai klientų darbo paieškos laikas gali pailgėti“, – pranešime sako tarnybos Stebėsenos skyriaus vedėja Jurgita Zemblytė.

Darbdaviai lapkritį pateikė 15 proc. mažiau darbo pasiūlymų nei spalį, šalyje buvo 26,4 tūkst. laisvų darbo vietų.

Lapkritį geriausias įsidarbinimo galimybes turėjo įvairūs transporto priemonių vairuotojai, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai, parduotuvių pardavėjai, krovikai, virėjai, reklamos ir rinkodaros specialistai, kiemsargiai, apsaugos darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O neoficialus?

O neoficialus? portretas
Kiek vien tik tolimuju reisu vairuotoju "isbraukta" is bedarbiu!? Apie 30 tukstanciu,kiek zinau. Vien tam,kad leisti pigiu vergu importa is Rytu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių