Quantcast

Nuo trečiadienio – nacionalinė parama pieno gamintojams

Nuo trečiadienio, rugpjūčio 12 dienos, pradedama mokėti 2020 metų pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama už pieną. Išmokoms numatyta 12,3 mln. eurų, jos bus išmokėtos beveik 19 tūkst. pieno gamintojų.

Kaip nurodo Žemės ūkio ministerija, pagrindiniai reikalavimai atsietajai nacionalinei paramai už šiuos metus gauti liko tokie patys kaip ir 2019 metais.

„Parama mokama tiems gamintojams, kurie 2006–2007 kvotos metais pardavė pieną ir 2007 metais kovo 31 dieną turėjo nustatytą 2006–2007 kvotos metams pieno gamybos kvotą. Be to, pretendentai į nacionalinę paramą už pieną turi būti įsiregistravę valdos valdytojais arba partneriais Žemės ūkio ir kaimo verslo registre. Valdos, kurioje pieno gamintojas registruotas valdytoju arba partneriu, valdytojas turi būti 2020 metais deklaravęs žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus“, – nurodo ministerija.

Kaip ir 2019 metais, parama bus mokama tiems pieno gamintojams, kurių vardu 2020 metų sausio–birželio mėnesiais Ūkinių gyvūnų registre buvo registruotos pieninės karvės.

Tiems pieno gamintojams, kurie atskaitos laikotarpiu pardavė pieną, tačiau šių metų sausio-birželio mėnesiais pieninių karvių neturėjo, parama nemokama.

Paramos dydis –13,75 euro už atskaitos laikotarpiu parduoto pieno toną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių