Quantcast

Nuo liepos siūlomi nauji lošimų skatinimo draudimai

Įvairioms frakcijoms priklausantys parlamentarai siūlo nuo liepos įvesti daugiau priemonių, draudžiančių skatinti lošimus.

Seime registruotomis Azartinių lošimų įstatymo pataisomis 11 Seimo narių siūlo drausti bet kuria forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją ar įtikinėti skatinant dalyvauti lošimuose,  įskaitant nuotolinius lošimus.  

Jeigu Seimas tokią pataisą priimtų, lošimų organizatoriai negalės rengti jokių bandomųjų lošimų, žetonų dalinimo ar kitokių akcijų, siūlyti dovanas arba nuolaidas, inicijuoti kitas skatinamąsias akcijas.

Vienas pataisų autorių Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas  Majauskas sako, kad pakeitimai inicijuojami dėl agresyvios lošimo organizatorių rinkodaros, kuria siekiama į lošimus įtraukti naujus, ypač jaunus žmones, ir juos pripratinti prie azartinių žaidimų.

„Toks elgesys neturėtų būti toleruojamas“, – BNS teigė M. Majauskas, pabrėždamas, kad Lošimų priežiūros tarnyba komitetą informavo apie naujas tendencijas lošimų sektoriuje.  

Socialdemokratas Gintautas Paluckas BNS teigė, kad ribojimai reikalingi siekiant, jog žmonės nebūtų „masinami ir aktyviai įtraukiami“ į azartinius lošimus, nes yra visuotinis susitarimas, kad tokia veikla nėra pati geriausia laisvalaikio leidimo forma.  

„Darbietis“ Vigilijus Jukna įsitikinęs, kad draudimai žmones apsaugotų nuo įsitraukimo į azartinius žaidimus.

„Kad žmonės sąmoningai situaciją jaustų, o ne tai, kad per kažkokius saldainiukų pamėtymus būtų pritraukinėjami lošti“, – BNS kalbėjo V. Jukna.   

„Valstietė“ Agnė Širinskienė be kita ko atkreipė dėmesį, kad lošiantys žmonės bei jų šeimos dažnai pagalbos nesulaukia. 

Dabar Lietuvoje lošimų organizatoriai negali dalinti dovanų, rengti žaidimus ar konkursus, bandomuosius lošimus, loterijas ir kitus renginius, kurie skatintų dalyvauti lošimuose.

Gyventojai, norintys apriboti savo galimybę lošti, nuo 2017 metų gegužės Lošimų priežiūros tarnybai (LPT) arba lošimų organizatoriams gali pateikti prašymą jų neįleisti į lošimų namus.  

LPT duomenimis, per beveik ketverius metus tokius prašymus pateikė 18934 žmonės. Vien 2020 metais sulaukta 5816 prašymų, 2019 metais – 5079.  

LPT atstovas psichologas Olegas Mackevičius BNS pranešė, kad pastaruoju metu per parą gaunama 14-20 tokių prašymų, o sausį-kovą kreipėsi daugiau negu 1,5 tūkst. žmonių.

O. Mackevičius prognozuoja, kad jei prašymai bus teikiami panašiu tempu, šiemet jų skaičius gali viršyti 6 tūkst.

Lietuvos lošimų verslo asociacijos direktorius Mantas Zakarka BNS teigė, kad lošimo salonai, kazino ir kitos įstaigos nuo lapkričio neveikia, darbuotojai yra prastovose.

Jis pripažino, kad per karantiną Išaugo susidomėjimas virtualiais lošimais, tačiau neatsirado nei daugiau lošiančių žmonių, nei statančių didesnes sumas.


Šiame straipsnyje: lošimaidraudimaiSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Uždrausti reklamas per televizijos kanašlus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių