Quantcast

Neįgaliųjų sporto įrangai ir inventoriui įsigyti – beveik 288 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Neįgaliųjų sporto įrangai ir inventoriui įsigyti iš Sporto rėmimo fondo paskirstyta beveik 288 tūkst. eurų, penktadienį pranešė Švietimo mokslo ir sporto ministerija.

Jos teigimu, finansavimą gavo neįgaliųjų sporto organizacijų, klubų, švietimo įstaigų, nevyriausybinių ir kitų organizacijų projektai. Jie bus įgyvendinami 2020–2023 metais.

Lietuvos žmonių su negalia tinklinio ir badmintono asociacijai skirtos lėšos įsigyti paplūdimio ir salės tinklinio sėdint bei para-badmintono sportiniam inventoriui.

Valakampių socialinių paslaugų namuose jaunimui ir suaugusiems, turintiems proto arba kompleksinę negalią, numatoma įrengti lauko treniruoklių aikštelę.

Lietuvos paraplegikų asociacija įsigis sporto įrangą, skirta judėjimo negalią turintiems asmenims, o Kauno neįgaliųjų rekreacijos ir sporto klubas – specialius sportinius vežimėlius sunkią judėjimo negalią turintiems sportininkams.

Lietuvos ledo jachtų ir vėjaračių asociacija, siekdama įtraukti į šį sportą fizinę negalią turinčius asmenis, gauna finansavimą įsigyti jiems pritaikyto inventoriaus.

Kaip informavo ministerija, neįgaliųjų sporto plėtrą skatinančių projektų, susijusių su sporto renginių organizavimu, finansavimo konkursui iš viso buvo pateiktos 23 paraiškos, bendra prašomų lėšų suma – daugiau nei 671 tūkst. eurų.

Neįgaliųjų sporto plėtrą skatinantiems projektams įgyvendinti iš Sporto rėmimo fondo iš viso skiriama ne mažiau kaip 10 proc. visų fondo lėšų, šiuo metu tai siekia per 1,4 mln. eurų.

Lėšos paskirstytos proporcingai visoms penkioms remiamos sritims: fiziniam aktyvumui skatinti, sporto renginiams organizuoti, trenerių kvalifikacijai tobulinti, sporto bazių plėtrai ir remontui, sporto inventoriui ir įrangai įsigyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių