Quantcast

Nauji degalų kainų rekordai

Didmeninės benzino ir dyzelino kainos per parą pagerino rekordus ir atsidūrė neregėtose aukštumose: benzinas pabrango 4 centais, dyzelinas – net 6 centais už 1 l. Neatsilikdamos paskui šuoliuoja ir kainos degalinėse.

Naftos perdirbimo įmonės "Orlen Lietuva" Mažeikių terminale 1 tūkst. l populiariausio A95 markės benzino antradienį kainavo 3818,91 lito. 1 l benzino kaina per parą išaugo daugiau kaip 4 centais. Dar smarkiau pašoko dyzelino kaina. Už 1 tūkst. l šios rūšies degalų Mažeikiuose antradienį mokėta 3145,71 lito. 1 l dyzelino didmeninėje rinkoje per parą pabrango daugiau kaip 5,9 cento.

Degalinės, kaip įprasta, į didmeninių kainų šuolį reagavo žaibiškai. "Lukoil" tinkle litras A95 markės benzino antradienį kainavo jau 4,1 lito – perkopta dar viena simbolinė riba. "Statoil" tinkle nusistovėjo 4,13 lito už 1 l kaina, o "Orlen Lietuvos" tinkle – 4,12 lito. Brangesni degalai su priedais "Lukoil" tinkle kainavo 4,1–4,13 lito už 1 l, "Statoil" ir "Orlen Lietuvos" tinkluose – atitinkamai 4,19 ir 4,24 lito už l 1.

Dyzelino kainos taip pat kopia į naujas aukštumas. "Lukoil" tinkle perkopta simbolinė vieno euro už 1 l riba – dyzelino kaina bent jau kuriam laikui nusistovėjo ties 3,5 lito už 1 l. "Statoil" ir "Orlen Lietuvos" degalinėse įsivyravo kiek didesnės kainos – atitinkamai 3,53 ir 3,52 lito už 1 l.

Naftininkai kainų šuolį kol kas aiškina lakoniškai. "Kainos kilo dėl pakilusio "Platts" indekso", – dienraščiui sakė "Orlen Lietuvos" atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras.

"Bloomberg" naujienų agentūra pranešė, kad JAV ekonomika rodo atsigavimo ženklus, o euras stiprėja dolerio atžvilgiu – šios priežastys esą lemia naftos brangimą tarptautinėje rinkoje. Tiesa, naftos kainoms (80–82 JAV doleriai už barelį) dar labai toli iki tokių aukštumų, kokiose jos buvo prieš beveik dvejus metus (140 JAV doleriai už barelį), kai Lietuvoje ir visame pasaulyje vyko masiniai protestai dėl degalų kainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių