Quantcast

Naktį trumpam sugedo Lietuvos elektrinės 9-asis blokas

  • Teksto dydis:

Naujausias elektros gamintojos "Lietuvos elektros gamyba" (LEG) 455 megavatų (MW) galios blokas Elektrėnuose bandymų metu trečiadienį vakare sugedo, tačiau netrukus buvo pataisytas. LEG atstovas spaudai Valentas Neviera teigia, kad 9-ojo bloko darbas sutriko dėl patekusios drėgmės.

"Prieš įjungiant kombinuotojo ciklo bloką, buvo atliekamas dujų turbinos oro kompresoriaus plovimas ir šiek tiek drėgmės pateko prie degiklių. Drėgmė buvo išdžiovinta ir viskas įsijungė normaliai", - BNS sakė V.Neviera.

Anot jo, 9-ąjį bloką bandyta įjungti, atliekant suplanuotus taršos emisijos bandymus.

Bendrovė per elektros biržą "Nord Pool" pranešė, kad apie 23 val. nustatytas gedimas dujų turbinos liepsnos detektoriuje. Remontas užbaigtas 1 val. nakties.

Paskutinį kartą 9-asis blokas sugedo liepos 28 dieną, kai buvo įjungtas, sugedus Lietuvos ir Švedijos elektros jungčiai "NordBalt". Blokas atjungtas dėl pastebėtų sandarinimo trikdžių ir alyvos pratekėjimo į generatorių. Tokio tipo sutrikimas 9-ajame bloke įvyko pirmąkart, tad ataušinus bloką ir išvalius pratekėjusį tepalą į Elektrėnus pakviesti generatoriaus gamintojo "General Electric" atstovai.

Prieš tai paskutinį kartą blokas buvo sugedęs balandžio pabaigoje, kai buvo sugedusi jo turbina.

9-asis blokas baigtas statyti 2012 metų rudenį - jį kartu su partneriais Lietuvoje statė Ispanijos koncernas "Iberdrola". Į projektą investuota 376 mln. eurų, jį finansavo Tarptautinis Ignalinos atominės elektrinės uždarymo paramos fondas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei komerciniai bankai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomu: vos tik įjungia, TAIP ir sugenda... ar reikia suprast kad jis buvo pastatytas tik dėl grožio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių