Quantcast

N. Mačiulis didelio nedarbo augimo artimiausiu metu neprognozuoja

„Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis teigia, kad artimiausiu metu nedarbo lygis šalyje neturėtų drastiškai augti.

Ekonomisto teigimu, didelio augimo neprognozuojama ir nekilnojamojo turto (NT) kainoms.

„Aišku, tam įtakos turės ir situacija darbo rinkoje, prastėjantys gyventojų lūkesčiai, bet nedarbo lygis, kuris dabar yra padidėjęs maždaug trimis procentiniais punktais nuo to lygio, kuriame buvo prieš metus, jis gali šiek tiek dar didėti, bet, mūsų vertinimu, yra arti piko“, – Lietuvos verslo forume ketvirtadienį sakė ekonomistas.

Pasak jo, tuose sektoriuose, kurie buvo uždaryti karantino metu, nedarbo lygis neturėtų augti. Visgi, kaip sakė N. Mačiulis, šiuo aspektu pažeidžiami lieka transporto ir pramonės sektoriai.

„Turint omenyje pasiūlytas Vyriausybės priemones, saugančias užimtumą, nemanau, kad gali būti taip, kad nedarbo lygis pakils iki tokio lygio, kuriame buvo 2009 metais. Viena iš priežasčių, kodėl neprognozuojame nei labai didelio nedarbo šuolio, nei labai didelio NT kainų kritimo, yra tai, kad Lietuvos ekonomika yra kur kas geriau pasiruošusi ir labiau subalansuota nei buvo 2008 metais“, – pristatydamas artimiausio laikotarpio prognozes kalbėjo ekonomistas.

Užimtumo tarnybos duomenimis, gegužės 4 dieną šalyje buvo registruota 197,4 tūkst. darbo neturinčių asmenų – tai sudarė 11,5 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Nuo karantino pradžios darbo ieškančių asmenų padaugėjo 36,9 tūkst. (22,9 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių