Quantcast

N. Mačiulis: apmokestinus kapitalą tiesioginės užsienio investicijos aplenktų Lietuvą

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis sako, kad kapitalo apmokestinimas paverstų Lietuvą mažiau patrauklia užsienio investicijoms, o kai kuriais aspektais ji jau nusileidžia Latvijai ir Estijai.

„(Kalbant apie – ELTA) kapitalo apmokestinimą, profesinės sąjungos tam tikra prasme turbūt nori šauti sau į koją, nes tai reikštų, kad tiesioginės užsienio investicijos aplenktų Lietuvą, jeigu mokestinė aplinka joms būtų mažiau patraukli negu, pavyzdžiui, Latvijoje ar Estijoje. Ir ji jau kai kuriais aspektais tapo mažiau patraukli, tiesioginių užsienio investicijų ir Estija, ir Latvija pritraukia daugiau. Pavyzdžiui, reinvestuojamas pelnas ten yra visai neapmokestinamas“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė N. Mačiulis.

Ekonomistas pažymėjo, kad apmokestinus įmonių, veikiančių Lietuvoje, kapitalą, šalis ne tik sulauktų mažiau investicijų, bet ir sukurtų mažiau gerai apmokamų darbo vietų.

„Tai galima reikalauti apmokestinti kapitalą, galvoti, kad tai bus kažkoks milžiniškų pajamų šaltinis, kuris išspręs visas socialines ir ekonomines problemas Lietuvoje, bet rezultatas bus tiesiog mažiau investicijų, mažiau gerai apmokamų darbo vietų ir nukenčiantys tie patys darbuotojai, kuriuos profesinės sąjungos bando apsaugoti“, – teigė N. Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O apmokestinus eilinius darbuotojus nieko nenutiks,jei nedirbs, mokėxim pašalpas, darbo jėgą atsivešim.Svarbiausiai apsaugokit ir didinkit kapitalą!

zodziu anot Maciulio jei prades vagys ,aferistai,

zodziu anot Maciulio jei prades  vagys ,aferistai,  portretas
verslianykai moket mokescius kaip visi padorus lietuvos zmones , visos investicijos aplenks lietuva ....manau tokia veika kada neapmokestinamos investicijos --vadinama pinigu plovimu, valstybiniu lygiu....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių